Folk raser mod modemagasin: Her er billedet der vækker harme

torsdag d. 19. februar 2015 kl: 11. 52 Af: Elo Christoffersen
 

Et modelfoto af en tynd pige har sat sindene i kog på de sociale medier. Det er modemagasinet Cover, der får pisk.

Det danske modemagasin Cover er kommet i strid modvind på de sociale medier. I det seneste nummer bringer magasinet nemlig et modelfoto af en meget tynd pige. Og det forarger mange:

– Fy for satan! Hvordan er det I som et “seriøst” magasin vælger at udstille kvindekroppen. Er dette et ideal I vil sælge til jeres mange unge læsere?? I burde godt nok skamme jer, skriver Mathias Dahl Sørensen blandt andet.

Her er andre kommentarer fra Covers Facebook-side:

Christiano Rosaberg: I er nogle syge mennesker, der udnytter denne stakkels pige, Cover er en penge maskine, det viser i tydeligt! Skam jer!

Søs Jørgensen: Det her er fa—- ikk iorden. Hvordan kan i bruge en syg pige som model og sige det er mode??? Skam jer!!!

Charlotte Dinesen: Hvad laver I??? I ved at i påvirker unge piger der køber jeres blad. I ønsker de skal købe tøjet i fremviser og produkterne i tester. Hvad er det der gør I bruger en anoreksi tynd pige som model? Og er der nogen der synes det er ok at scoop models har så tynd en pige i standen?

Jim Lyngvild er også kommet op i det røde felt:

Jeg er RASENDE… Dette billede bringer modemagasinet COVER lige nu, og det skal så være moderne… er sygdom moderne…? Stakkels søde pige, jeg får lyst til at passe på dig og tage dig ud af det grimme, grimme magasin. Mit hjerte græder!

Nu erkender chefredaktør på Cover, Malene Malling, at det var en fejl at offentliggøre billedet:

– Jeg har lavet magasiner i over ti år, og denne gang har jeg desværre lavet en stor fejl, som jeg gerne vil sige undskyld for, siger hun til tv2.dk.

Hvad mener du om billedet? Skriv din kommentar nedenunder…

Del din kommentar

Forsiden lige nu