Kendt norsk skuespiller er død

mandag d. 19. august 2013 kl: 7. 29 Af: Ritzau Fokus
 

Den folkekære norske skuespiller Rolv Wesenlund er død natten til søndag efter længere tids sygdom.

Den norske skuespiller Rolv Wesenlund, der nok er bedre kendt som “Fleksnes”, er efter længere tids sygdom død natten til søndag. Det oplyser en nær ven til det norske nyhedsbureau NTB.

Rolv Wesenlund blev 76 år gammel.

– Wesenlund døde på Madserud-hjemmet i Oslo natten til søndag. Han havde sin kone ved sin side helt til det sidste, siger vennen Odd Grann til NTB.

Wesenlund blev kendt og populær i Danmark i 70’erne og 80’erne, hvor han i flere tv-programmer spillede den komiske figur “Marve Fleksnes”.

I tv-rollen brød komikeren Rolv Wesenlund med alle gængse danske forestillinger om nordmænd.

“Fleksnes” var hverken alvorlig eller sportstrænet. Til gengæld var han en pestilens for sine omgivelser, når han storsnakkende og brovtende fjollede rundt i sikker bevidsthed om sin egen fortræffelighed.

Gennem seks sæsoner henrykkede Rolv Wesenlund Norden med sit forvrængede billede af et gennemsnitsmenneske i den fornorskede version af den engelske sitcom “Hancock’s Half Hour”.

Figuren var helt og holdent Rolv Wesenlunds egen kreation, og nøglen til succesen var nok, at den genkendelige type var tryg at skue på fiktiv afstand.

Som anerkendelse af sine bedrifter blev Rolv Wesenlund udnævnt til HCA-ambassadør i forbindelse med fejringen af 200-året for H.C. Andersens fødsel i 2005.

De sidste år i sit liv mærkede Rolv Wesenlund for alvor alderen trykke. Sukkersyge og et hjerteanfald fik ham til at udelukke et comeback. Han udtalte til avisen VG, at han havde mistet en stor del af evnen til at tale.

/ritzau/NTB

Del din kommentar

Forsiden lige nu