Forelsket Frederik: Mary er ekstraordinær

onsdag d. 23. september 2015 kl: 9. 53 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprins Frederik er meget stolt af kronprinsesse Mary.

Kronprins Frederik er meget stolt af kronprinsesse Mary. Foto: Matthias Schrader/AP

Den danske kronprins taler ud om sit livs kærlighed, kronprinsesse Mary, som han dagligt inspireres af og er meget stolt over.

I år 2000 fløj kronprins Frederik om på den anden side af jorden for at overvære de danske atleter snuppe medaljer til de Olympiske Lege i Australien.

Men privat var det kronprinsen selv, der løb med den største sejr af alle. På en pub i storbyen Sydney fandt den danske tronarving sin prinsesse, den australske pige Mary Donaldson, som vandt hans hjerte og det halve kongerige.

15 år senere har parret fået fire børn og står eftersigende stærkere sammen end nogensinde, og den 47-årige kronprins er fuld af beundring over sin kronprinsesse, der gør en kæmpe forskel som eksempelvis protektor for Dansk Flygtningehjælp og grundlægger af Mary Fonden.

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

Det fortæller kronprinsen i et interview med BT, som blev gennemført i Nepal, hvor han sammen med Dansk Røde Kors skal se, hvordan det går med landet og den danske indsats efter det voldsomme jordskælv tidligere på året.

– Det gør mig så glad og stolt at se, hvordan kronprinsesse Mary forfølger det spor. Hun er sådan et menneske, der er opmærksom på folks ve og vel – i særdeleshed dem, der har brug for en håndsrækning, siger kronprins Frederik til BT.

– Jeg lærer næsten mere af hende, end hun gør af mig. Hun har et full-time fokus på det og bliver efterspurgt som taler og frontfigur langt op i FN-systemet, så det er en fornøjelse, lyder det fra den forelskede action-prins til avisen.

– Vi hjælper hinanden, og det er rigtig sjovt. Det er jo fantastisk at se hende lave ting, som er virkelig ekstraordinære. Sådan var hun allerede, før vi mødte hinanden, kan jeg huske, fortæller han til BT.

Når kronprinsen vender hjem til sin elskede og parrets fire børn, har han pakket kufferten med fortællinger, kærlighed og gaver, siger han.

– Det er for at kunne præsentere verden for dem. Hvis de selv kunne vælge, ville de nok have en fjernstyret bil, men det kan man få overalt, siger han til BT.

Efter smertefuld lidelse: Her er Frederiks første opgaver

– I stedet kommer jeg hjem med noget, der giver børnene et godt indtryk af, hvor jeg har været, og hvilken kultur jeg har oplevet, siger kronprinsen til avisen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu