Delte nøgenfotos af royal kvinde: Nu skal der betales erstatning

tirsdag d. 5. september 2017 kl: 19. 05 Af: Ritzau Fokus

Et fransk magasin skal betale 100.000 euro i erstatning for fotos af topløs hertuginde Kate i 2012.

En fransk domstol har tirsdag afgjort, at et magasin skal betale 100.000 euro, omkring 744.000 kroner, i erstatning for at have bragt fotos af en topløs hertuginde Cathrine af Cambridge i 2012.

Gravid prinsesse har sluppet kvalmen

Domstolen dømte også chefredaktøren af det franske magasin Closer og bladets ejer til hver at betale en bøde på 45.000 euro (omkring 335.000 kroner).

Bøden var den højst mulige på området.

Solede sig uden bikinioverdel

De stærkt kornede fotos af hertuginde Kate, som soler sig uden bikinioverdel, blev taget, da prins William og hertuginden var på ferie i Sydfrankrig i september 2012.

Parret blev fotograferet med lange telelinser, da de slappede af ved en pool på et slot, som tilhører Viscount Linley – en nevø til dronning Elizabeth.

Billeder vakte harme

Fotografierne udløste harmfulde reaktioner fra den britiske kongefamilie, og parret selv reagerede med “vrede og vantro”.

Britiske medier fik tilbudt billederne, men de takkede nej til at købe dem.

Closer, der er et kulørt sladderblad, var det første, som valgte at bringe fotografierne på deres forside. De blev senere reproduceret i andre europæiske blade – blandt andet i det italienske Chi og i Irlands Daily Star. Også danske Se og Hør bragte billeder.

Anmeldte bladene og fotografen

Parret, som i denne uge meddelte, at de venter deres tredje barn, har anmeldt fotografen og bladene for at have invaderet deres privatliv.

De har fået nedlagt forbud mod yderligere offentliggørelse af billederne.

Parrets advokaten har fremhævet, at offentliggørelsen af billederne er stærkt belastende for parret på grund af Williams mors, prinsesse Diana, død.

Hun døde i 1997 i en bilulykke i Paris – på flugt fra paparazzifotografer.

/ritzau/AFP

Del din kommentar

Forsiden lige nu