Fra skuespil til sanger: Sig dine drømme højt

onsdag d. 21. oktober 2015 kl: 8. 21 Af: Ritzau Fokus
 

 

Charlotte Fich.

Charlotte Fich er sprunget ud i nye udfordringer igen.

Det tog lang tid for skuespillerinden Charlotte Fich at forfølge sin drøm om at lave musik. Men hun er glad for, at hun tog springet.

Skuespillerinden Charlotte Fich bevæger sig velkendt rundt på film-settet og teaterscenen, men da hun for nogle år siden kastede sig ud i musikken, kom hun på usikker grund.

Nu er Fich igen sprunget ud i nye udfordringer i den aktuelle teaterkoncert “Svæv”, som den 54-årige skuespiller selv har arrangeret fra start til slut.

– Det var oplagt at forene musikken og teateret, men jeg har også haft travlt. Jeg har alle hattene på. Jeg er både produktionsleder, producent, udøvende kunstner og manuskriptforfatter. Det har krævet vildt meget, siger hun til Ritzau Fokus.

Fyldte 50 år og gjorde noget ved musikken

Det var først, da “Rejseholdet”-skuespillerinden fyldte 50 år, at hun endelig gjorde noget ved drømmen om musikken, selvom hun længe havde tænkt på at skrive og indspille sine egne sange.

– Jeg havde flere gange hørt historien om, at der ikke var så mange roller til kvinder i 50’erne. Jeg havde en tom kalender, og så blev jeg bange og tænkte, at nu vælger de mig fra, og mit liv som skuespiller ender her, griner hun og fortsætter.

Stjernerne fra Rejseholdet: Sådan er det gået dem

– Jeg tænkte over, hvad jeg så skulle være. Jeg var inde på ejendomsmægler og gartner, men det kræver jo også en uddannelse. Hvis jeg ikke skulle tjene nogle penge alligevel, så ville jeg lave musik.

Overskuelige delmål

Skuespillerinden tog derefter kampen op, og forsøgte at gøre sin diffuse drøm mere konkret, og hun opdelte drømmen i nogle overskuelige delmål. Det lykkedes at indfri drømmen, og i 2012 udgav Charlotte Fich sin første EP med fire nye selvskrevne sange, og i 2016 udkommer endnu et album.

Charlotte Fich erkender ærligt, at hun stadig ikke føler sig på hjemmebane i musikbranchen, men hun er ikke bange for at tage udfordringerne op.

– For at holde sin lidenskab i live, så skal man altså have nogle udfordringer. Det er fint nok at sidde og brænde sammen en gang imellem, fordi man ikke kan overskue det. Men så bliver man nødt til også at vokse med opgaven.

– Man bliver nødt til at spørge sig selv om, hvor man gerne vil være henne om fem år. Kan man opnå det, hvis man bliver ved, som man plejer? En drøm er kun en drøm, indtil du får sagt det højt. Lige så snart du har sagt det højt for dig selv, så forpligter det også i forhold til dit liv, siger hun.

Børn blev ældre og så var der tid til musik

Skuespillerinden er gift med filminstruktøren Per Fly, som hun har to sønner med. Det var også først, da børnene blev ældre, at der var plads til at rode rundt med akkorder og sangtekster.

– Jeg siger ikke, at alle skal gøre som mig. Jeg havde også mange år, hvor jeg havde børnene at se til, og jeg fyldte min tid ud med havearbejde eller sommerhuset. Det var også dejligt, men det er fedt at få indfriet sin drøm, siger hun.

Det store fokus på musikken betyder ikke, at Charlotte Fich har vinket farvel til skuespillet. Størstedelen af sin tid bruger hun på teaterscenen eller film-settet, og det planlægger hun at blive ved med.

– Skuespillet er mit fag, og jeg lever af det. Derfor har det også fyldt meget i min kalender. Og der føler jeg mig utroligt tryg. Jeg bliver helt glad, når jeg kommer derhen, hvor jeg ved lige præcis, hvordan tingene fungerer. I musikbranchen har jeg altid så mange spørgsmål, siger hun.

Charlotte Fich: -Parforholdet er en kamp

Teaterkoncerten “Svæv” kan opleves på Taastrup Teater i dag, og planen er efterfølgende at optræde i teaterforeninger rundt om i landet.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu