Frederik påtager sig i dag et vigtigt ansvar

torsdag d. 13. september 2018 kl: 6. 12 Af: Peter Koch

Spørgsmålet er, hvordan ansvaret skal løftes.

Kronprins Frederik overtager i dag et ganske særligt erhverv

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

Ifølge Kongehuset er Kronprins Frederik fra i dag og til og med 19. september, regent.

Som Kendte.dk fortalte 12. september har dronningens kalender på det seneste haft fokus på det årlige sommertogt.

Ny regent

Turen gik først til Silkeborg, så Svendborg, og 12. september gik Margrethe officielt i land ved Nordre Toldbod i København.

I dag har Margrethe så ladet Frederik få ansvaret for at styre landet, og det er i sig selv intet særsyn. Det er eksempelvis til hver en tid Frederik, der er regent i Danmark, hvis dronningen rejser udenlands.

Det har for Kendte.dk ikke været muligt at få oplyst, hvad der gør, at Frederik overtager jobbet som landets regent for nogle dage, men nyheden kommer få dage efter, at det kom frem, at Frederik blev hasteopereret for en diskusprolaps.

Operationen

Newsbreak.dk talte i september med Mogens Tange, der er ledende overlæge på Neurokirurgisk Afdeling ved Odense Universitetshospital, om en sådan operation, hvor vi lærte, at operationen ofte er sidste udvej for at slippe for de generende smerter, der fæølger med en diskusprolaps.

Indgrebet er ikke særlig kompliceret, men der venter, ifølge Mogens Tange, en patient et stykke tid med genoptræning.

– Normalt siger vi, at arret er helet efter fire til seks uger efter en operationn, sagde Mogens Tange til Newsbreak.dk.

Efter smertefuld lidelse: Her er Frederiks første opgaver

Hvordan genoptræningen kommer til at forløbe i de dage, Frederik er regent, er uvist. Blev han opereret i starten af september, kan man forvente, at arret efter operationen først er helet engang i oktober. Kronprinsen er landets regent fra 13. til og med 19. september.

Kendte.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kongehuset angående kronprinsens tilstand.

Del din kommentar

Forsiden lige nu