Frederik støtter Mary for enestående indsats

tirsdag d. 10. januar 2017 kl: 9. 54 Af: Ritzau Fokus

Kronprinsessen modtager Den Berlingske Fonds Hæderspris for sit arbejde som protektor for socialt udsatte grupper i samfundet.

Mobning og trivsel, vold i hjemmet og ensomhed er nogle af de indsatsområder, som kronprinsesse Mary arbejder for at bekæmpe med Mary Fonden.

Fonden skal forebygge og afhjælpe social isolation og er blandt kronprinsessens hjertesager.

De skal dække kronprinsens 50 års fødselsdag

Det fik for en måneds tid siden Den Berlingske Fond til at hylde kronprinsesse Mary for sit arbejde som protektor for udsatte grupper i samfundet med fondens fornemme hæderspris.

Kronprinsessen har ydet noget usædvanligt

Prisen bliver hvert år uddelt til en person, der “har ydet noget usædvanligt til gavn for det danske samfund”.

– Kronprinsessen modtager prisen på 100.000 kroner som anerkendelse for hendes fornemme og vedholdende indsats i det danske samfunds tjeneste, har Den Berlingske Fond tidligere begrundet den fornemme hæder i en pressemeddelelse i midten af december.

Får overrakt pris tirsdag

Tirsdag den 10. januar får den 44-årige australskfødte kronprinsesse så overrakt hædersbevillingen.

Det sker under en overrækkelsesceremoni klokken 15 hos Berlingske Media i hjertet af København.

Kronprinsen tilslutter middag i aften

Om aftenen slutter kronprinsessens mand, kronprins Frederik, sig til sin hædrede hustru, når prisen fejres med en efterfølgende middag.

Det oplyser kongehuset på sin officielle hjemmeside.

Tidligere har kronprins Frederik udtrykt sin store beundring over sin kones indsats for socialt udsatte i et interview med BT.

– Hun er sådan et menneske, der er opmærksom på folks ve og vel – i særdeleshed dem, der har brug for en håndsrækning, roste landets kommende konge sin hustru over for avisen i september 2015.

– Jeg lærer næsten mere af hende, end hun gør af mig. Hun har et full-time fokus på det og bliver efterspurgt som taler og frontfigur langt op i FN-systemet, sagde den i dag 48-årige kronprins i interviewet med BT.

Sidste års modtager af Den Berlingske Fonds Hæderspris var i øvrigt den Grammy-vindende hitkomponist Bent Fabricius-Bjerre

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu