Mivhelle Obama giver den gas i musikvideo

torsdag d. 15. august 2013 kl: 12. 38 Af: Ritzau Fokus
 

Barack Obamas hustru sætter fokus på sunde madvaner gennem musikvideoer med forskellige musikere.

Den amerikanske førstedame, Michelle Obama, har allieret sig med flere amerikanske sang- og rap-stjerner for at fremme sund kost og motion med en række nye musikvideoer.

Videoerne, der bliver frigivet online, er en del af præsidentfruens kampagne “Let’s Move”, hvor hun forsøger at bekæmpe fedme blandt amerikanske børn.

Førstedamen optræder på nummeret “Everybody”, hvor både Jordin Sparks, Doug E. Fresh, Ryan Beatty, Artie Green, Dr. Oz og Hip Hop Doc er med. Michelle Obama rapper dog ikke selv.

Eks-præsident i højt humør joker om sit eget portræt

I alt 19 numre, der blandt andet indeholder titlerne “Du er, hvad du spiser” og “Grøntsags-elsker”, bliver udgivet.

Barack Obama er dog ikke altid så god til at følge sin kones kostråd. I løbet af præsidentens sommerferie tirsdag i Massachusetts bestilte han både friturestegte østers og rejer, løgringe samt pommes frites til frokost på en lokal café.

Ved en børnemiddag i Det Hvide Hus i juli hævdede den amerikanske præsident, at broccoli er hans livret.

Men da Obama for nylig blev presset af talkshowværten Jay Leno om forholdet til broccoli, tog han dog et forbehold.

– Mig og broccoli. Vi har noget kørende. Det smager især godt med burgere og pommes frites, lød det smilende fra præsidenten.

Med valget af den vitaminrige grøntsag afslører Obama, at han er helt uenig med en af sine forgængere: Den tidligere præsident George H.W. Bush erklærede nærmest krig mod broccoli.

Se videoen: Obama imiterer Beyoncé

Bush senior hadede broccoli så meget, at han brugte sin magt til at få grøntsagen fjernet fra menukortet på præsidentens fly, Air Force One. Og han fortalte offentligt amerikanerne om, hvor meget han afskyede grøntsagen.

/ritzau/dpa

Del din kommentar

Forsiden lige nu