Frygtløse revystjerner spidder prins og Løkke

torsdag d. 26. maj 2016 kl: 10. 33 Af: Ritzau Fokus
I år er prins Henrik og statsminister Lars Løkke Rasmussen to af de personer, der bliver taget under kærlig behandling i Tivoli Revyen.
I år er prins Henrik og statsminister Lars Løkke Rasmussen to af de personer, der bliver taget under kærlig behandling i Tivoli Revyen. Foto: Michael Stubb, Tivoli Pr/free
 

Tivolis Tam Tam-skuespillere griller blandt andre prins Henrik og Lars Løkke i årets revy, og de er ikke bange for at gå over grænsen.

Årets udgave af Tivoli Revyen har tænkt sig at gå lige til kanten. Både vores statsminister og prins Henrik kommer nemlig under kærlig behandling af skuespillerne Sofie Stougaard og Henrik Koefoed, og de tager ikke særlige hensyn til, at “ofrene” er en kongelig og en regeringsleder.

– Jeg synes, at Lars Løkke har været god til at træde en hel befolkning over tæerne, så derfor tror jeg godt, han kan overleve en revytekst, der spidder ham lidt, siger Sofie Stougaard.

Popmusik skal gøre Tivolirevyen mere nutidig

Hun føler sig stadig ny i revygenren, da det “kun” er hendes fjerde revy, men til gengæld har forfatterne mange års erfaring med at skrive numre, hvor offentlige personer bliver grillet. Og det giver skuespillerne ro til at skyde bolden i mål, når nummeret skal fremføres på scenen.

– Vi stoler på, at forfatterne og instruktøren kender grænserne for, hvor langt man kan gå. Især, når det er et nulevende menneske, forklarer Sofie Stougaard.

Henrik Koefoed, som er kendt for at gå lige til grænsen i “Ørkenens Sønner”, skal til sommer give den som den nyligt pensionerede prins Henrik, der nyder friheden på sit vinslot. Heller ikke her bliver der lagt fingre imellem.

– Jeg har ikke nogen betænkeligheder ved at spille en kongelig. Jeg synes, at min udgave af prins Henrik bliver lavet på en kærlig måde, og i virkeligheden er han jo sjov og gemytlig, siger Henrik Koefoed.

“Vi er vist ikke dus”

Skuespilleren fortæller, at der er en særlig grund til, at nerverne ikke er så slemme.

Sidste år var regentparret nemlig blandt publikum til et show med Ørkenens Sønner, hvori skuespiller Asger Reher citerede dronningens kendte irettesættelse af en journalist: “Jeg tror ikke, at vi har gået i skole sammen, så vi er vist ikke dus.”

– Vi kunne se, at dronningen og prins Henrik havde en fest med, at vi brugte den sætning, så det er jo et godt tegn, fortæller skuespilleren.

Tivoli Revyen har premiere i Glassalen den 2. juni og har shows til og med den 16. juli. Årets revyhold består af Niels Olsen, Mads Knarreborg, Henrik Koefoed, Bodil Jørgensen og Sofie Stougaard.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu