Royal fødselsdag: Playboy-prinsen fylder 60

onsdag d. 14. marts 2018 kl: 8. 48 Af: Ritzau Fokus

Fyrst Albert af Monaco rammer det runde hjørne onsdag. Han har været kendt som "playboy-prinsen", men lever i dag som familiefar til tvillinger.

Fyrst Albert har fødselsdag.

Fyrstedømmet Monaco kan fejre royal fødselsdag 14. marts.

Den monegaskiske monark, fyrst Albert, fylder nemlig 60 år.

Den royale fødselar er søn af fyrst Rainier og prinsesse Grace, der inden det royale ægteskab var kendt som den oscarvindende amerikanske skuespillerinde Grace Kelly.

Fyrst Albert giver værdifuldt datingråd til prins

Mistede sin mor i trafikulykke

Fyrst Albert voksede op i Monaco sammen med sin lillesøster, prinsesse Stéphanie, og sin storesøster, prinsesse Caroline.

I 1982 døde hans mor, prinsesse Grace, i en trafikulykke, 52 år gammel.

Blev monark efter sin fars død

Efter sin fars død i 2005 blev fyrst Albert Monacos monark. Selv om han er den mellemste i søskendeflokken, har drenge arveretten i fyrstedømmet uanset placering.

Monaco styres af en lille regering udpeget af fyrsten selv, og i sin tronfølgetale lovede fyrst Albert at gøre miljøbeskyttelse og humanitært hjælpearbejde til fyrstedømmets officielle politik.

Mødte sin 20 år yngre kone

I 2000 mødte fyrst Albert for første gang sin 20 år yngre kone, fyrstinde Charlene.

Dengang var Charlene Wittstock, som hun hed, borgerlig sydafrikansk konkurrencesvømmer, og parret mødte hinanden til et stævne i Monaco.

Parret blev set sammen adskillige gange efter svømmestævnet. Men det var først under åbningsceremonien til de olympiske vinterlege i den italienske by Torino i 2006, at de stod officielt frem sammen.

Parret forlovede sig i 2010 og giftede sig året efter ved et sommerbryllup. I december 2014 blev fyrsteparret forældre til tvillingerne prins Jacques og prinsesse Gabriella. Selv om prinsessen blev født først, er prinsen tronfølger.

“Playboy”-prinsen

Fyrst Albert, som efter en række eskapader i nattelivet fik tilnavnet “playboy-prinsen”, har to børn fra to tidligere forhold.

Han har vedkendt sig faderskabet til Alexandre Stéphane Grimaldi-Coste på 14 år og 26-årige Jazmin Grace Grimaldi.

Royalt par inviterer til koncerter på slottet

Begge børn bærer efternavnet Grimaldi, som er et slægtsnavn tilhørende den monegaskiske fyrstefamilie.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu