Fyrst Albert hylder afdød stjerne-mor

onsdag d. 25. februar 2015 kl: 12. 09 Af: Ritzau Fokus
 
Fyrst Albert ses her ved siden af et maleri af sin elskede mor, fyrstinde Grace.

Fyrst Albert ses her ved siden af et maleri af sin elskede mor, fyrstinde Grace. Foto: Martijn Beekman/AP

Monacos fyrste Albert mindes sin afdøde mor, skuespiller Grace Kelly, der døde på voldsom vis efter en bilulykke.

Verden gik i chok, da Monacos fyrstinde Grace – også kendt som den amerikanske Hollywood-skuespillerinde Grace Kelly – på tragisk vis omkom af svære kvæstelser efter en bilulykke i 1982.

Det efterlod et knust fyrstedømme og fyrstinde Graces søn, fyrste Albert, moderløs. Trods det store tab har fyrsten taget sin mors hjertevarme væsen med sig i alt, hvad han laver. Det fortalte han under en konference ved “World Economic Forum,” hvor han blev spurgt ind til andet end miljø, som ellers var konferencens omdrejningspunkt.

Royal fødselsdag: Playboy-prinsen fylder 60

Adspurgt om hvordan han husker sin mor, understregede han over for businesskanalen CNCB, at hun først og fremmest var “en meget omsorgsfuld og kærlig mor.” Det skriver Hello! Magazine.

– Jeg ser stadig i dag, hvordan hun rørte så mange menneskers liv verden over. Både folk, som hun mødte, og folk, som hun ikke havde mødt. Selv yngre generationer har lært noget af hende og opdaget, hvad hun stod for. Jeg ved, at vi alle er bedre mennesker fordi vi havde hende i vores liv, lød det fra den 56-årige fyrste.

Han beskrev med rørende ord, hvordan fyrstinde Grace stadig er et “enormt eksempel” for ham og sine søstre på, hvordan man bør leve:

– Jeg har lært om de menneskelige værdier såsom at passe på andre mennesker, forsøge at imødekomme folks behov og også lytte til deres problemer og drømme, sagde fyrsten og understregede:

– Det er det, jeg forsøger at gøre hver dag. Den mængde generøsitet, hjerte og sjæl, mine forældre gav mig, er forbilledligt.

Fyrst Albert giver værdifuldt datingråd til prins

Den 10. december førte fyrst Albert selv generationen videre, da hans 37-årige hustru, fyrstinde Charlene, fødte parrets tvillinger Jacques Honoré Rainier og Gabriella Thérèse Marie.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu