Fyrste forklarer hustrus royale fravær

fredag d. 27. januar 2017 kl: 12. 23 Af: Ritzau Fokus
MONACO-ROYALS-FEAST, Prins Albert, Princess Charlene
Fyrst Albert forsvarer sin hustru, fyrstinde Charlene, der tidligere er blevet kritiseret for at være meget privat. Foto: ERIC GAILLARD/Scanpix (Arkivfoto)

Fyrst Albert forsvarer sin hustru, fyrstinde Charlene, der tidligere er blevet kritiseret for at være meget privat.

For næsten seks år siden giftede fyrst Albert af Monaco sig med sin udkårne, sydafrikanske Charlene.

Parret blev forenet ved en civil ceremoni i fyrstepaladset, der dagene efter blev fulgt op af en royal fest og en religiøs vielse.

Samtidig fik den borgerlige Charlene titlen som fyrstinde, og den nye rolle var i starten svær for fyrstinde Charlene at forene sig med.

Mediecirkus var en udfordring

Det var særligt det store mediefokus, der var en udfordring for det nye royale familiemedlem at vænne sig til, men i løbet af årene er hun vokset med rollen.

Det fortæller hendes husbond, fyrst Albert, i et interview med magasinet People.

– Det har været en løbende proces for hende at lære institutionerne og borgerne i Monaco bedre at kende og at få en bedre forståelse af, hvordan tingene fungerer.

Royal fødselsdag: Playboy-prinsen fylder 60

– Tidligere har jeg ikke haft så meget tid, som jeg ellers gerne ville afsætte til det, fordi jeg har rejst, og hun har arbejdet med sin fond. Og jeg ville ikke læsse for meget på hende på én gang, siger han til magasinet.

Fyrstinde bruger meget tid på børnene

I interviewet fortæller fyrsten, at han er klar over, at hans hustru, der er kendt for at være meget privat, er blevet kritiseret for ikke at vise sig til mange royale og officielle arrangementer.

Han forklarer blandt andet fraværet med, at fyrstinden har brugt meget tid sammen med børnene, tvillingerne prins Jacques og prinsesse Gabriella, som i december sidste år fyldte to år.

– Jeg ved, at det har været et problem. Folk følte ikke, at de så nok til hende i Monaco. Og hun vil gerne gøre mere og kommer også til det, men hun ønskede at være så involveret i at opdrage børnene som muligt, siger fyrst Albert til People.

Fyrst Albert giver værdifuldt datingråd til prins

Sydafrikanske Charlene er 39 år og tidligere OL-svømmer. Hendes 20 år ældre mand, fyrst Albert II af Monaco, er søn af filmstjernen Grace Kelly og fyrst Rainier, der døde i 2005.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu