Gammel Disney-klassiker måske på DVD

onsdag d. 28. marts 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Bambi, Askepot, Snehvide, Den lille Havfrue, Peter Pan, Skønheden og Udyret. Nævn en hvilken som helst af disse titler, og ethvert barn vil få julelys i øjnene og straks fortælle, at det er tegnefilm. Gode, gamle klassikere, som alle kender.

Prøv så med Song of the South – det vil sandsynligvis få de fleste til at ligne et stort spørgsmålstegn, måske fordi den gamle film fra 1946 aldrig er udkommet på DVD. Det var Disneys allerførste spillefilm med levende skuespillere, og den vandt tilmed en Oscar for sangen “Zip-a-Dee-Doo-Dah”, som er en af de mest populære Disney-sange, der nogensinde er skrevet.

Filmen betragtes som en klassiker, men den er også racistisk, mener mange, og måske er det derfor, den aldrig har været udgivet på DVD i USA, selv om den flere gange har været vist i biograferne.

Det skulle kronprinsesse Mary i Senegal

Filmen handler om den hvide Johnny, der kommer i pleje hos sine bedsteforældre på landet, hvor han bliver gode venner med den sorte Onkel Remus, som arbejder for familien og er rigtig god til at fortælle historier. Det er den måde, Onkel Remus er fremstillet på, der er faldet mange for brystet, men den gamle film har også rigtig mange fans, som kæmper for, at den endelig skal udgives på DVD, og det er muligt, at de nu får heldet med sig.

Disney overvejer nu endelig seriøst, om den gamle film skal udkomme på DVD. Der er rigtig mange samlere, som vil være interesseret i at føje filmen til deres samling, så selskabet kan tjene gode penge på at udgive den, og det der for over 60 år siden blev betragtet som værende racistisk, vil næppe falde nogen for brystet i dag, mener eksperter.

Del din kommentar

Forsiden lige nu