George Lucas sælger Star Wars for 25 milliarder

onsdag d. 31. oktober 2012 kl: 11. 19 Af: Kendte.dk NY
 

Star Wars fader George Lucas, sælger filmhistoriens mest kendte  sci-fi-serie til Disney for 25 milliarder kroner.
 

George Lucas bruger formue på kaffekæde

                             Disney køber Star Wars for 25 milliarder kroner. – Foto: starwars.com

 

Disney køber George Lucas livsværk
Disney-koncernen har købt George Lucas’ berømte filmstudie, der også omfatter hans Star Wars-univers, oplyser underholdningsgiganten tirsdag.

 

Disney: Der kommer flere Sar Wars film
Star Wars 7 vil få premiere i 2015, og flere film ventes at fortsætte Star Wars-sagaen og bringe serien godt ind i fremtiden, siger Walt Disney Co., i forbindelse med købet af Lucasfilm for over 4 milliarder dollar (knap 25 milliarder kroner).

 

Disney har overtaget manuskripterne til Star Wars 7, 8 og 9.

 

Handlen kombinerer en portefølje i verdensklasse af indhold – heriblandt Star Wars-filmene – med Disneys enestående og uovertrufne kreativitet, siger Disneys chef, Robert Iger.

 

Læs også: USA’s rigeste kendisser, så meget tjente de sidste år

 

Lucasfilm afspejler grundlæggeren George Lucas’ enestående passion, vision og fænomenale fortællekunst, siger Iger, der står i spidsen for den verdensomspændende underholdningsgigant, Disney, med hovedkvarter i Burbank i udkanten af Los Angeles.

 

Læs også: Top Gun-instruktør begår selvmord fra bro

 

Sælges for et svilmende beløb
Handlen vurderes til 4,05 milliarder dollar, baseret på den aktuelle børsværdi. Disney betaler halvdelen kontant og udsteder omkring 40 millioner aktier for at slutte aftalen. Lucasfilm ejes 100 procent af George Lucas.

 

– I de seneste 35 år har en af mine største fornøjelser været at se, hvordan Star Wars er gået i arv fra den ene generation til den næste, tilføjer Lucas, der driver sin virksomhed fra San Francisco.

 

Læs også: Skuespiller og instruktør er blevet hemmeligt gift

 
 
                                                  George Lucas under indspilningerne til en af de seneste Star Wars film.

 

Nu er det på tide for mig at give Star Wars videre til en ny generation af filmmagere. Jeg har altid været overbevist om, at Star Wars ville overleve mig, og jeg synes, at det er vigtigt at gennemføre overdragelsen, mens jeg stadig er i live, siger Lucas.

 

Star Wars: et kæmpe brand
Den første Star Wars-film havde premiere i 1977, og der har været to trilogier, tre fra 1977-1983 og andre tre fra 1999-2005, mens varemærket har udviklet sig til forlystelsesparker og en enorm merchandise-virksomhed.

 

George Lucas far for første gang som 69 årig

Så til de Star Wars fans der går rundt derude, og har ventet på hvad der skulle ske efter den sidste triologi, ja de kan nu glæde sig til 2015 når nr. 7 og 8 i rækken udkommer.

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu