George Michael dødeligt afhængig af stoffer

mandag d. 13. juli 2015 kl: 13. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
George Michael gav sin hidtil sidste koncert i 2008, hvor han turnerede med showet "25 live"-touren. Foto: Francois Mori/AP

George Michael gav sin hidtil sidste koncert i 2008, hvor han turnerede med showet “25 live”-touren. Foto: Francois Mori/AP

George Michael har i al hemmelighed været indlagt på en afvænningsklinik i et år, hvor han kæmper med afhængighed af dødelig crack kokain

George Michael har gennem det seneste år været indlagt på en afvænningsklinik i Schweitz. Han kæmper tilsyneladende med afhængighed af crack kokain. I et interview med The Sun fortæller George Michaels fætters kone alt om sangerens vilde nedtur, der startede i en rus af stoffer, alkohol og sex.

Jackie Georgiou er gift med George Michaels fætter, Andros. Hun fortæller, at familien var skrækslagne for, at George Michael var igang med at slå sig selv ihjel med crack kokain, alkohol og marijuana, før han endelig indvilgede i at lade sig indlægge.

– Der var fester, hvor han tog stoffer og kollapsede og måtte samles op fra gulvet. Vågnede op i bræk, frygtelige ting. Han var så tynd, så syg, siger hun.

Et år efter sangerens død: Fans mindes ved George Michaels hjem

– Det er crack, det er marijuana, det er druk, det er kokain. Det var ret mørkt, og det blev kun mørkere. Han var på vej til at ende i fængsel eller død. Jeg er skrækslagen for, at han ville dø.

Familien besøgte George sidste måned for at fejre hans fødselsdag, og de var forfærdede, da de fandt ud af, at han stadig drak.

– Alle siger, han er ikke den sammen. Glimtet er forsvundet. Han er ikke sig selv efter hans stofmisbrug.

Naboer troede, han stadig boede i huset

George Michael er ikke blevet set i over et år, før billeder af ham dukkede op i Schweitz.

Indtil da troede hans naboer, at han stadig boede tilbagetrukket i sit hus i Highgate i London. Jackie afslørede så, at sangeren altså havde været indlagt det meste af det seneste år på det eksklusive Kushnacht Center i Schweiz. Centeret har kun en patient ad gangen. George er for nyligt flyttet ud i en ejendom nær centeret og modtager ambulant behandling.

– Faktum at han var i den her institution i et år viser, hvor alvorligt hans problem var blevet.

– Jeg ville elske at se ham tilbage på scenen, hvor han gør det, han er bedst til.

Nedturen startede med kærestens død

Jackie er slet ikke i tvivl om, at Georges nedtur begyndte, da hans kæreste, brasilianske Anselmo Feleppa, døde af Aids i 1993 – og tingene blev kun værre, da hans mor døde af kræft i 1997.

– Det gjorde så ondt på ham, da Aselmo døde. Og da hans mor døde, hun var alt for ham, var det meget for ham at leve med.

Afdød sanger hitter fortsat med ikonisk nummer

I 1998 blev George Michael afsløret og anholdt for usømmelig adfærd, da han havde sex med en undercover betjent på et offentligt toilet i Los Angeles. Ifølge Jackie var hans seksuelle adfærd et tegn på afhængighed. Han fik et kick ud af at dyrke sex på offentlige steder, hvor han var tæt på at blive opdaget.

– Det var ikke kun på toiletter. Det var i buske, parker, træer. Til sidst var der prostituerede involveret, og det var der, han for alvor begyndte at tage stoffer.

Del din kommentar

Forsiden lige nu