Rappere lagde DMA ned: -Vi er Danmarks værste mareridt

søndag d. 12. november 2017 kl: 14. 00 Af: Ritzau Fokus

Rapkompagnonerne Gilli, Kesi, Sivas og Noah Carter samt deres producer Hennedub vandt stort ved DMA lørdag.

Det er syv år siden, en grynet YouTube-video, hvor rapperne Gilli og Kesi sang “Fissehul”, først så dagens lys. Kort efter blev Danmark bekendt med rapcrewet B.O.C., der foruden de to består af flere andre rappere og producere.

Lørdag aften stod i dén grad i rapcrewets tegn, da de prestigefyldte Danish Music Awards blev uddelt.

Tre gange på scenen

Hele tre gange måtte Gilli på scenen for at hente en pris – den ene gang flankeret af en stor del af crewet – heriblandt Kesi, Sivas, Benny Jamz, Noah Carter og Hennedub – da han blev belønnet for årets udgivelse for “Rica”.

Rapperen Noah Carter blev årets nye talent, og Hennedub kunne hjemtage prisen for årets danske producer for at stå bag de mange hits, som rapperne har væltet Danmark med.

Scarlet Pleasures dobbelte DMA-triumf: -Alting gik i sort

Både Gilli og Kesi indtog scenen mellem prisoverrækkelserne for at optræde med numrene “Habibi Aiwa” og “Følelsen”.

Med andre ord sad rapcrewets fingeraftryk på det meste af aftenen, og det skaber glæde hos de involverede.

– Det er så nice, det er bare et symbol på, at vi har haft et sindssygt godt år, og at vi har nået en masse mål. Det er mega motiverende og betyder bare, at vi kører endnu hårdere på, siger produceren Hennedub med det borgerlige navn Henrik Bryld Wolsing.

Også rapperen Kesi kan mærke, at både publikum og musikbranchen bakker op om de unge drenges projekter.

– Det betyder rigtig meget, det er rigtig vigtigt. Jeg tror, at grunden, til at vi bliver så glade, er, at vi er ikke fra det samme sted som alle mulige andre. Vi har haft nogle drømme, vi har prøvet at udleve, og når det endelig sker, og det så ovenikøbet er en kollektiv følelse, som vi kan være sammen om, så betyder det bare meget mere end noget andet, siger han.

– Det har været en aften ud over alle forventninger. Jeg er super glad for, at det ligesom er alle, der ender med at have det godt, siger han om crewets bedrifter.

Der bliver dog ikke hvilet på laurbærrene hos rapperne, lover han.

Sort Sol efter æresprisen: -Selvfølgelig er man stolt

– Forvent, at vi bliver ved med at lave musik. De ting, der motiverer os, de skubber os til at gøre det bedre og bedre. Vi er Danmarks værste mareridt, siger han med et glimt i øjet.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu