Jan Gintbergs satiriske show skal til Canada

tirsdag d. 1. april 2014 kl: 11. 41 Af: Ritzau Fokus
 

Hvem der får opgaven som Jan Gintbergs canadisk modstykke, vides endnu ikke.

Hvem der får opgaven som Jan Gintbergs canadisk modstykke, vides endnu ikke. Foto: HOLM MAGNUS Polfoto

Det danske tv-koncept “Gintberg på Kanten” er netop blevet solgt til Canada.

Nu er det Canadas tur til at få sat satirisk spot på kommunale forvaltninger og geografiske yderområder. Det danske tv-koncept “Gintberg på Kanten” er nemlig blevet købt af tv-stationen CBC.

Det satiriske roadshow med komiker Jan Gintberg findes allerede i en norsk version med radio- og tv-vært Klaus Sonstad, og i Spanien har de netop haft premiere på anden sæson af deres lokale variant.

Han skriver Jan Gintbergs jokes

Redaktionschef på DR Livsstil Signe Aggerholm var godt klar over, at udkants-problematikken findes i mange lande. Men at den udenlandske interesse for det danske tv-format skulle vise sig at være så stor, overrasker.

– Personligt havde jeg troet, at programmerne var meget bundet op på Jan Gintberg som person, men den opgave har man løst på forskellig vis i de andre lande,” siger Signe Aggerholm i en pressemeddelelse.

Når tv-opkøbere fra hele verden i næste uge mødes til den årlige MIPTV-salgsmesse i Cannes i Frankrig, har DR flere danske tv-koncepter med i salgskufferten. DR Salg mener nemlig også at kunne se et udenlandsk marked for programmer som “Nak og Æd”, “Hammerslag” og “Kender du typen”.

– Førhen var det i høj grad quiz-, show- og underholdningsformater, der blev handlet. Men nu er det alle typer formater – også de mere faktuelle formater og mindre programformater, der ikke nødvendigvis kører i primetime på en hovedkanal, siger souschef Helene Aurø.

Dagens fødselar: Jan Gintberg

“Gintberg på kanten” er udviklet af komikeren Jan Gintberg selv i samarbejde med DR. Programserien blev i 2011 kåret som et af de tre bedste public service-tv-formater i Europa.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu