Greven fylder 75 år: Tillykke til Ingolf

tirsdag d. 17. februar 2015 kl: 11. 43 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Foto: Wikipedia.

Foto: Wikipedia.

Grev Ingolf af Rosenborg fylder 75 år.

Med 120 royale arbejdsdage om året er der god tid til at nyde livet for den glade greve. Grev Ingolf kan fejre sin 75 års fødselsdag i dag.

Greven nyder sit landmandsliv i det jyske mellem Vejle og Kolding, hvor han ofte deltager i arrangementer. Ofte i trekantsområdet, men specielt i det sønderjyske og i Sydslesvig, hvor kongelige pr. tradition altid har haft et større frirum og fået varm accept. Så greven leverer flot for den apanage, staten som kompensation for arveskiftet har givet ham hvert år, pt. 1,6 million kr. Og han kommer aldrig alene, altid i tæt følge med den muntre grevinde, skriver BT.

Skuespiller indrømmer: Jeg brød loven, da min datter blev født

Ved tronfølgelovens vedtagelse i 1953 med ligestilling måtte den da 13-årige prins Ingolf på Sorgenfri Slot se arvefølgen til den danske krone gå til kusinen på Amalienborg.

Det har han haft det godt med i hele sit voksne liv – han fik friheden. Kunne som ordblind være blevet blikkenslager, har han skæmtet med, men valgte landbruget. Han havde dog gerne været fri for den spot og spe, som han – prinsen der ikke blev kong Christian XI – og hans afdøde far, arveprins Knud, har været udsat for.

Greven og grevinden tager tit på gåtur for at få en snak med de lokale, eller de tager på tur i en af de to biler, en kongeblå Lexus Hybrid eller en Audi A6, for at høre opera eller se ballet – gerne i hovedstaden. Når de er i officielt ærinde, leverer garnisonen i Fredericia en befalingsmand som chauffør, og nummerpladerne skiftes ud med henholdsvis Krone 24 og Krone 26.

Numrene har Grev Ingolf arvet fra sin farmor, Dronning Alexandrine.

Sofie Gråbøl fylder 50: Efter alvorlig sygdom er det bare et tal

På dåbsattesten står næsten en hel kongerække: Ingolf Christian Frederik Knud Harald Gorm Gustav Viggo Valdemar Aage. Men hvorfor Ingolf?

– Fordi min far engang på et af søværnets skibe sejlede på Ingolf-fjeldet på Grønland, og så råbte han: Den første søn, jeg får, skal hedde Ingolf!

Del din kommentar

Forsiden lige nu