Tidligere Grand Prix-vinder: -Det kan lukke døre

tirsdag d. 6. februar 2018 kl: 18. 45 Af: Ritzau Fokus

Gry Johansen-Meilstrup vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1983 med "Kloden drejer", som har 35-års jubilæum i år.

Ti artister skal synge til årets Dansk Melodi Grand Prix lørdag den 10. februar, hvor de kæmper for at vinde trofæet og retten til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Portugals hovedstad, Lissabon, til maj.

Gry Johansen-Meilstrup sang og rejehoppede sig til sejren tilbage i 1983 med “Kloden drejer”.

Grand Prix’et kan lukke døre

Og meget af den i dag 53-årige sangerindes karriere har drejet sig om netop det nummer.

Danmarks fem dårligste sange ved Eurovision

– Melodi Grand Prix’et kan åbne døre, men det kan også lukke døre. Hvis man går hen og vinder, tror jeg, det er vigtigt, at man med sig selv ved, at den sang, man præsenterer, er noget, man også har lyst til at fortsætte med i samme genre efterfølgende, siger hun.

Galleri: Grand Prix-vindere gennem tiden

– Jeg fik kontrakt med CBS Records og lavede plader med Stig Kreutzfeldt, Billy Cross og amerikanske producere, men min grandprixsejr overskyggede, alt hvad jeg kom med efterfølgende. Men så var jeg i Tyskland i mange år og lavede en masse ting der, tilføjer hun.

Det er 35 år siden, at “Kloden drejer” fik en 17.-plads til Eurovision Song Contest, som tilbage i 1983 blev vundet af Corinne Hermés fra Luxembourg, som sang nummeret “Si la vie est cadeau”.

– Grand Prix’et kan lukke døre, men det er vigtigt, at man i hvert fald har en målsætning, og at man har tænkt lidt langt, om det kan føre til noget, og om det er den vej, man vil gå.

Den danske vinder-sang er et modigt valg

– Det er også vigtigt, at man har gode folk omkring sig, som tænker langsigtet og ikke bare i, at man er populær nu og her. Det er lige så vigtigt – ellers risikerer man bare at drukne, siger Gry Johansen-Meilstrup.

Grand Prix-legende: -Denne sang gik fra toppen til ud af bunden

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu