Hannah Melissa: Mor fik hjertestop

tirsdag d. 1. december 2015 kl: 18. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Melissa Ginic fik sit lovs chok, da hendes mor pludseligt faldt om med hjertestop. Foto: Facebook

Melissa Ginic fik sit lovs chok, da hendes mor pludseligt faldt om med hjertestop. Foto: Facebook

Hannah Melissa måtte yde førstehjælp på sin mor, da hun faldt om med hjertestop

Hannah Melissa fik sig et gevaldigt chok, da hendes mor lige pludselig faldt om med hjertestop.

Melissa og hendes mor havde været oppe at skændes, mens moderen var på besøg, og Melissa var gået ovenpå.

Kort tid efter gik det galt:

Hannah Melissa mor for tredje gang

– Fem minutter senere kunne jeg høre min mor råbe om hjælp og jeg troede egentlig bare at det var et råb for opmærksomhed, men selvfølgelig gik jeg ned alligevel, skriver Hannah Melissa på sin blog.

– Min mor lå på køkkengulvet. Jeg løb over til hende og spurgte hvad der var sket. Hun klagede over smerter i brystet og blev bevidstløs lige efter. Jeg tog telefonen og ringede 112, fik dem til at sende en ambulance og derefter fik jeg en sygehjælper i røret.

Ydede førstehjælp

Melissa havde store problemer med at holde koncentrationen om at yde førstehjælp. Især, da moderen holdt op med at trække vejret.

– Jeg råbte og græd, men bevarede koncentrationen så godt som jeg overhovedet kunne. Sygehjælperen guidede mig godt igennem det hele. Jeg udøvede førstehjælp på min mor, da hun ikke havde trukket vejret i næsten et minut. Jeg pressede hænderne hårdt imod hendes bryst gentagne gange og til sidst fik jeg liv i hende. Hun hev efter vejret og ambulancen ankom.

Men selvom moderen kom til sig selv, var hun ikke begejstret for at skulle på sygehuset.

– Hun er MEGET sygehusskræk, så hun nægtede simpelthen at tage med.

Med hjælp fra kæresten René, fik Melissa dog overtalt sin mor til at tage med på sygehuset – og det var heldigt.

– Da René og hans mor kom hjem, fik han heldigvis overtalt min mor til at komme på sygehuset og vi nåede lige nøjagtig derind, da hun fik et hjertestop igen.

– Lægerne måtte endnu en gang genoplive hende. Der blev taget en masse prøver, men hendes hjerte fejlede ingenting, men alligevel ville de gerne beholde hende natten over til observation, men hun nægtede.

Frygten sidder der stadig

Der har ikke været flere episoder med hjertestop, skriver Melissa. Men frygten for et nyt hjertestop sidder der stadig.

Hannah Melissa skal i fodlænke

– Min mor klager ind imellem over smerter i brystet og nervøsiteten kommer frem hver gang, men desværre kan der ikke gøres noget imod hendes vilje, men jeg krydser fingre for, og håber inderligt at det var en engangsoplevelse.

Hannah Melissa slutter blogindlægget med at forsikre sin mor om, at hun elsker hende.

Del din kommentar

Forsiden lige nu