Nu har “Dirch” snart premiere

tirsdag d. 16. august 2016 kl: 17. 00 Af: Elo Christoffersen

På torsdag er der urpremiere på teaterforestillingen Dirch.

En af landets mest folkekære revykunstnere og komikere nogensinde får nu sin egen stort anlagte teaterforestilling. Dirch Passer ville være fyldt 90 år i 2016, og det fejres med en stor, festlig og musikalsk komedie om manden, legenden og den komiske tornado.

Baseret på filmsuccesen ”Dirch”

Langkjær Entertainment og Live Nation – i samarbejde med Black Box Theatre i Holstebro – står bag produktionen, og de har efter aftale med Nordisk Film erhvervet rettighederne til at anvende forlægget til succesfilmen ”Dirch” fra 2011, som solgte næsten 500.000 biografbilletter herhjemme.

En guldgrube af revyklassikere og evergreens

Dirch bliver en ”musikalsk komedie” med levende orkester, Lommer-piger på scenen og en guldgrube af sange, monologer og sketches, som nogle af tidens bedste revyforfattere skrev specielt til Dirch Passer. Publikum kan bl.a. glæde sig til at genopleve uddrag af de største revy-klassikere som ”Skolekammerater”, ”Hoppegyngen” og ”Tømmerflåden”, ”Den Russiske Klovn”, mens der også bliver plads til evergreens som ”Lille Frk. Himmelblå, ”Der kommer altid en sporvogn og en pige til” og ”Hvem har du kysset i din gadedør”.

Men som i filmen vil forestillingen Dirch også bære dramaet i sig og tegne et nuanceret portræt af et menneske, som på den ene side var et komisk geni og den fuldendte klovn, men på den anden side kæmpede med magtfulde dæmoner i skikkelse af bl.a. sceneskræk og et stort alkoholmisbrug.

Venskabet med Kjeld Petersen som omdrejningspunkt

Forestillingen følger Dirch Passers liv fra 1955 og frem til hans alt for tidlige død i Tivolirevyen i Glassalen i 1980. Omdrejningspunktet bliver makkerskabet mellem Dirch Passer og Kjeld Petersen, der tager sin begyndelse i 50´ernes København. På dette tidspunkt er den 30-årige skuespiller Dirch Passer allerede en folkekær myte. Med ét blik, en enkelt replik og en diskret bevægelse har han publikum i sin hule hånd.

Ved revydirektøren Stig Lommers mellemkomst bliver han sat sammen med komikeren Kjeld Petersen og finder i ham en sjæleven og åndelig bror, og som Kellerdirk Bros når de sammen toppen af dansk revy. Alt hvad Dirch drømmer om bliver til virkelighed, og Dirch og Kjeld nyder livet som berømtheder med endeløse byture, letlevende damer og konstant arbejde. Men i kulisserne lurer dæmonerne. Sceneskræk, druk, jalousi og spirende ambitioner om at spille seriøse roller kaster skygger over de to komikeres venskab, og snart griber virkeligheden skæbnesvangert ind og tvinger Dirch Passer ud på afgrundens rand.

Dansk skuespillerpar har fået en baby

Stærkt cast med Andreas Bo og Troels Lyby i spidsen

Det giver sig selv, at man kun kan virkeliggøre en forestilling som Dirch med de helt rigtige kræfter i de to bærende hovedroller som Dirch Passer og Kjeld Petersen. Producenterne bag forestillingen er stolte over, at det er lykkedes at sikre Andreas Bo i titelrollen som Dirch, og Troels Lyby som Kjeld Petersen.

Andreas Bo betragtes i dag som en af landets bedste komikere og blev også kåret som Årets Komiker i 2011. I Live fra Bremen, Cirkusrevyen og i sine to oneman-shows Plagiat og Original har han talrige gange demonstreret, at han med sine parodier på bl.a. Johannes Møllehave, Thomas Blachmann og Kim Larsen har et af landets bedste gummiansigter og at han er lige meget hjemme hvad enten det er som skuespiller, revykunstner eller komiker.

Troels Lyby har været en af landets mest benyttede og populære skuespillere de sidste 20 år, bl.a. i teaterkoncerten Gasolin på Dr. Dante, som Mads Mikkelsens pragmatiske kæreste i filmsuccesen En kort en lang i 2001, i tv-serier som Forsvar på TV2 og Krøniken på DR1, som farlig og sexet konferencier i musicalen Cabaret på Gladsaxe Teater, som incestanklaget familiefar i filmen Anklaget, og senest som forvokset drengerøv i komediesucceserne Klassefesten og Klassefesten 2 – Begravelsen.

Andreas Bo er i tvivl, om han har fået ny kæreste: -Det har vi glemt at diskutere

I det øvrige store persongalleri ligger det allerede nu fast, at Robert Hansen kan opleves både som Preben Kaas og Ove Sprogøe. Revykongen Stig Lommer spilles af komikeren Carsten Bang, Kaya Brüel spiller bl.a. Sigrid Horne-Rasmussen, Mathilde Norholt kan ses som bl.a. Judy Gringer, og endelig springer Sys Bjerre ud i teaterfaget som såvel Gitte Hænning og Daimi.

Dirch får urpremiere i Glassalen i Tivoli på torsdag og skal derefter landet rundt til Holstebro, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus.

Del din kommentar

Forsiden lige nu