Harry Potter beskylder Hollywood for at være racistisk

onsdag d. 21. september 2016 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus
20160909-212646-2-1000x666we
Nu blander den tidligere Harry Potter-stjerne Daniel Radcliffe sig også i diversitets-diskussionen. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/Scanpix (Arkivfoto)

Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe er klar i spyttet, når det kommer til debatten om racisme i Hollywood.

Debatten om racisme i Hollywood ulmer i 2016 ekstra meget, og nu blander også den tidligere Harry Potter-stjerne Daniel Radcliffe sig i diversitets-diskussionen, skriver MSN.

Den 27-årige Radcliffe var tirsdag gæst i programmet “Victoria Derbyshire” på BBC for at tale om sin seneste film “Imperium”, der handler om nynazisme.

Her blev snakken naturligt ledt ind på de raceproblemer, som har præget og stadig præger underholdningsbranchen.

Direkte adspurgt, om Hollywood er racistisk, svarede Daniel Radcliffe uden at vakle:

– Det er rimelig ubestrideligt. Vi ser os selv som en meget, meget progressiv industri. Men vi lakker bagud på alle mulige områder, lød det fra den unge skuespiller i programmet.

Harry Potter-stjerne vil ikke tilbage til populær rolle

Frygt for stigmatisering

Harry Potter-skuespilleren tilføjede samtidig, at han godt kan forstå de homoseksuelle Hollywood-stjerner, der ikke ønsker at springe ud af frygt for stigmatisering.

– Jeg er overbevist om, at alle så kun vil caste dig som homoseksuel, lød det hårdt fra Daniel Radcliffe.

2016 har været et år, hvor der for alvor er blevet prikket til Hollywoods problemer med stigmatisering, racisme og kønsdiskrimination.

Ikke mindst i forbindelse med årets Oscar-uddeling, hvor en række stjerner skabte drama under hashtagget #OscarsSoWhite, fordi alle 20 nominerede skuespillere var hvide.

Alkoholisk "Potter"-stjerne: -Jeg var desperat

Det fik i juni The Academy of Motion Picture Arts & Sciences (AMPAS) til at melde ud, at de vil udvide deres Oscar-dommerstab med flere minoriteter og kvinder.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu