Harry Potter genoplives

onsdag d. 9. juli 2014 kl: 9. 33 Af: Ritzau Fokus
 

J.K. Rowling bruger for første gang i over syv år sin fjerpen til at skrive om den populære troldmand Harry Potter.

J.K. Rowling bruger for første gang i over syv år sin fjerpen til at skrive om den populære troldmand Harry Potter. Foto: Dan Hallman/DAN HALLMAN/INVISION/AP

Den britiske forfatter J. K. Rowling har ikke skrevet om Harry Potter i over syv år. Men nu skriver hun en ny novelle om troldmanden.

Nyt til Harry Potter-fans: To nye bøger er på vej

Siden 1997 er bøgerne blevet solgt i over 450 millioner eksemplarer, og filmene har indbragt over 40 milliarder danske kroner.

Ikke desto mindre har forfatteren, J. K. Rowling, ikke skrevet et ord om det populære og magiske “Harry Potter”-univers i mere end syv år.

Men nu er der godt nyt for de mange Potter-fans verden over. Rowling har nemlig offentliggjort en novelle, der handler om Harry Potter og hans to sønner, som læseren bliver introduceret til i slutningen af seriens sidste bind “Harry Potter og Dødsregalierne”.

Novellen ligger på Harry Potter-portalen , og den fylder 1500 ord. I forhold til bøgerne foregår historien mange år ude i fremtiden, hvor Harry Potter er blevet 34 år gammel, og hårene på hans hoved er begyndt at blive grå. På samme måde er hans bedste ven, Ron Weasley, ved at miste sit karakteristiske røde hår til alderdommen.

Rowling skriver historien som en tabloid-artikel til den fiktive avis “Profettidende”, og det kan virke som en skjult kritik af den britiske sladderpresse fra forfatterens side.

Her er den nye Dumbledore

– Man må altid tøve med at invadere folks privatliv, men folkene tæt på Harry Potter høster fordelene ved hans berømthed, og derfor må de betale straffen ved konstant at være i offentlighedens søgelys, skriver den 48-årige Rowling således.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu