Harry Potter sætter rekord

torsdag d. 15. marts 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Serien om troldmandslærlingen Harry Potter har fået alverdens børn til at opdage glæden ved at læse bøger, og salget af de foreløbig seks bøger i serien har slået alverden salgsrekorder. Alle er vilde med Harry og vennerne, og nu udkommer snart den syvende og sidste bog i serien, som allerede er forudbestilt i millioner af eksemplarer. Den amerikanske udgiver, forlaget Scolastic Books har taget konsekvensen af troldmandslærlingens popularitet, og førsteudgaven af seriens syvende bind, Harry Potter and the Deathly Hollows, vil blive trykt i et rekordstort oplag på 12 mio. eksemplarer.

Cliff Richard fejrer jubilæum i Danmark

Forlagets talskvinde, Lisa Holton, siger at man hermed vil fejre glæden ved at læse, og det fænomen, som serien om Harry Potter er blevet. Forlaget vil bruge mange millioner dollars på markedsføringen af den sidste bog i serien. Men måske er det slet ikke nødvendigt at ofre så meget på at markedsføre et produkt, som nærmest sælger sig selv. I hvert fald er de seks tidligere bind i serien solgt i 325 millioner eksemplarer verden over og oversat til et utal af sprog. Foreløbig er fire af romanerne filmatiseret med mindst lige så stor succes, og forfatterinden, J.K. Rowling, har tjent en anslået formue på 250 mio. pund på den lille troldmandslærling.

Den femte film i serien, Harry Potter og Føniksordenen, har premiere i juli måned, få dag før den sidste bog kommer i handelen den 21. juli.

Del din kommentar

Forsiden lige nu