Heartless udvalgt til international filmfestival

fredag d. 23. januar 2015 kl: 11. 35 Af: Elo Christoffersen
 

Dramaserien ’Heartless’, der har Julie Zangenberg i hovedrollen, er blevet udvalgt til dette års internationale filmfestival i Berlin.

Serien er som den første danske tv-serie nogensinde udvalgt til kategorien ’Generation’, der dækker over serier til den unge målgruppe. Festivalen i Berlin har i år valgt, at tv-serier skal have mere opmærksomhed i det officielle program.

Her er årets nye danske par

’Heartless’ er Kanal 5’s første dramasatsning og har Julie Zangenberg og Sebastian Jessen i de bærende hovedroller. Serien foregår i et kostskolemiljø, hvor nutid, fortid, virkelighed, fantasi og ikke mindst liv og død smelter sammen i en overnaturlig og dramatisk fortælling.

– ’Heartless’ har været med til at styrke vores hovedkanal Kanal 5 ikke mindst i forhold til de unge seere. Jeg glæder mig derfor over, at serien nu også ser ud til at få et større internationalt publikum, siger Lars Ellegaard, SBS Discovery-redaktør på ‘Heartless’.

Til foråret er der premiere på nye afsnit af ’Heartless’, der ligesom de første afsnit er produceret af Fridthjof Film. Alle afsnit er støttet af Det Danske Filminstitut med midler fra Public Service Puljen.

Danske kendiskvinder strålede til modefest

– Vi er så stolte over at være udtaget til Berlin. Fridthjof Film ønskede med ’Heartless’ at løfte niveauet for hvad der er muligt med ungdomsdrama, og udtagelsen er en skøn anerkendelse i, at det er lykkedes – også internationalt. Det glæder mig, især fordi hele holdet – bagved såvel som foran kameraerne – har givet sig selv 100 procent, siger Ronnie Fridthjof, direktør i Fridthjof Film.

Instruktør på de første afsnit er Natasha Arthy, og manuskriptforfatter er Nikolaj Scherfig.

Del din kommentar

Forsiden lige nu