Helena Christensen i legendarisk modelreunion

torsdag d. 27. august 2015 kl: 22. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Helena Christensen har været en af Victoria's Secrets såkaldte engle, og er nu tilbage foran kameraet.

Helena Christensen har været en af Victoria’s Secrets såkaldte engle, og er nu tilbage foran kameraet. Foto: Charles Sykes/CHARLES SYKES/INVISION/AP

Se seks af 90’ernes allerstørste supermodeller posere side om side.

Helena Christensen har en modelkarriere bag sig, som kun de færreste kan prale af. Men tiden foran kameraet er tilsyneladende ikke helt slut for den 46-årige danske supermodel.

Modefotografen Peter Lindbergh har samlet seks af branchens absolutte supermodeller, som alle havde deres storhedstid i 90’erne, til en billedserie under navnet “The Reunion” for netmediet Nowness.

Cindy Crawford, som naturligvis er en af modellerne, har lagt et billede ud på Instagram af de fem supermodeller, hun skal posere sammen med. På billedet tager de en pause fra den professionelle fotografering alle iført hvide badekåber. Og der er virkelig tale om branchens elite: Eva Herzigova, Karen Alexander, Helena Christensen, Nadja Auermann og Tatjana Patitz, foruden altså 49-årige Cindy Crawford.

Altid yndige Helena Christensen viser sig fra den frække side

At det netop er den tyske fotograf Peter Lindbergh, der har fået fornøjelsen af at samle de garvede supermodeller på en strand, er næppe nogen tilfældighed. Han begyndte karrieren på det internationale modemagasin Vogue, og har siden fotograferet et hav af de største modeller.

I 1990 fotograferede han også et samlet superhold af modeller, da han samlede Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington og Cindy Crawford på forsiden af Vogue.

I et interview med The Telegraph i 2013 konkludere fotografen, at supermodellernes æra var ovre.

– I dag ville det være let at samle en gruppe modeller i det samme rum: Lara Stone, Gisele, du kunne samle dem på fem minutter, men de repræsenterer ikke noget nyt, de er der allerede, sagde stjernefotografen i interviewet.

 

The reunion! #BTS with @therealpeterlindbergh. Director’s cut video up on @nowness today…More to come. 💋•

Et billede slået op af Cindy Crawford (@cindycrawford) den

Dansk supermodels søn gør sin catwalk-debut for modegigant

Se billede af modellernes genforening her.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu