Her er årets radiohit

søndag d. 19. juni 2016 kl: 14. 00 Af: Elo Christoffersen
 

Hvilken dansk sang blev spillet mest i radioen i 2015? Det kan du få svaret på her.

Årets mest spillede danske radiohit i 2015 skulle egentlig have heddet ’Marilyn Monroe’. Men lige inden release blev titlen ændret til ‘Marilyn’. Præcis samtidig udgav Pharrell Williams nemlig sin sang med titlen ’Marilyn Monroe’, skriver Gramex i en pressemeddelelse.

Artisten bag det soulede radiohit er en debutant på Gramex’ hitlister. Han hedder Patrick Dorgan, er halvt irsk, halvt dansk, og udgav sit debutalbum Painkillers i november.

Dansk band i succesfart mod stjernerne

Dybt beæret

Førstepladsen kommer bag på Patrick Dorgan:

– Jeg er dybt beæret over, at alle radiostationerne så det samme som vi, Don Stefano, Rissi og jeg selv, så i sangen. Vi var alle ret enige om, at vi stod med et hit, men det “mest spillede danske hit i radioen”??? Sådan noget skal man sgu sætte pris på.

Hvorfor tror du Marilyn er gået rent ind på radioens playlister?

– Jeg er bare en singer/songwriter, der omgiver mig med mennesker, jeg respekterer. Mennesker, som gang på gang, og tifold efterfølgende, har bevist, at de har fat i den længste ende. Jeg er en brik i et større puslespil, i alt fra label, management og producere, som har sat et skib i søen. Det er så blevet klappet i havn igen, siger en glad Patrick Dorgan til Gramex.

Selvom årets radiohit er på engelsk, har hele 6 ud af 10 mest spillede danske sange tekster på dansk.

Dansk musik hittede: 5000 festivalgæster sang og skrålede

Se de 10 mest spillede danske sange i 2015 i galleriet øverst i artiklen…

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu