Her er forklaringen på X Factor-Sarahs tattoo

fredag d. 19. februar 2016 kl: 16. 00 Af: Ritzau Fokus

Sangerindens muskelsvind har givet inspiration til en ny tatovering, der har stor symbolsk betydning for hende.

30-årige Sarah Glerup sparker X Factor i gang med en ny tatovering på armen, der portrætterer et af hendes forbilleder.

30-årige Sarah Glerup sparker X Factor i gang med en ny tatovering på armen, der portrætterer et af hendes forbilleder. Foto: Flindt Mogens/Polfoto

Når Sarah Glerup fredag ruller ind på X Factor-scenen til årets første liveshow, er det med en ny tatovering på sin højre arm. Blækket er kun omkring to uger gammelt og forestiller superheltinden Oracle, der ligesom Sarah sidder i kørestol.

– Hun er et eksempel på, at man godt kan kombinere det at sidde i kørestol med at være flot og mega sej, siger Sarah Glerup, der sidder i kørestol på grund af muskelsvind.

Robbie Williams gør store øjne af ung græsk kvinde: Så reagerer hans kone

Den 30-årige sangerinde fortæller, at hun ser op til tegneseriefiguren, som trodser sit handicap og er superheltinde, selv om hun ikke kan gå. Og faktisk trodser Sarah Glerup også en del forhindringer i drømmen om en sangkarriere. Hun trækker nemlig vejret gennem en respirator døgnet rundt – også, når hun synger.

Og netop på grund af Oracles evne til at gøre noget utroligt på trods af sit handicap vidste Sarah Glerup, at heltinden var det rigtige motiv for hende.

– Nytårsaften blev jeg enig med mine gode venner om, at vi skulle have nogle sjove nytårsforsætter. Det skulle være noget fedt, man gerne ville nå i løbet af 2016, og resultatet af mit nytårsforsæt sidder lige her, siger Sarah Glerup og kigger ned ad sin arm.

Har også afrikansk tegn

Men tegneserieheltinden er ikke det eneste motiv, der pryder sangerindens krop. På venstre håndled har hun i forvejen et afrikansk tegn, som hun fik samtidig med sin respirator. Tegnet betyder “hjælp mig og lad mig hjælpe dig”, og her er også en historie bag, fortæller sangerinden.

– Det er træls, at vi opdeler mennesker i to grupper: dem, der bidrager, og dem, der skal have hjælp. Så simpelt synes jeg ikke, det er, siger Sarah Glerup.

Hun forklarer, at selv om hun for eksempel skal have hjælp til at trække vejret, bidrager hun til gengæld ved at synge i X Factor.

Før X Factor: Blachman glæder sig til særlig - og ny - del af det populære talentshow

– Man er ikke kun en, der hjælper eller en, der skal hjælpes. Min tatovering minder mig om, at vi alle sammen har brug for hinanden, siger Sarah Glerup.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu