Adam Price: -Vi må tale sammen for at overleve

tirsdag d. 3. oktober 2017 kl: 8. 14 Af: Ritzau Fokus
Herrens Veje Adam Price
Adam Price mener, at "Herrens veje" har et højere formål. - Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Manden bag "Herrens veje" mener, at samtalen om tro og religion er essentiel for menneskets overlevelse.

Seerne fik søndag serveret andet afsnit af dramasatsningen “Herrens veje”, som manuskriptforfatter Adam Price står bag.

Men serien har ikke bare til formål at underholde.

Den skal nemlig noget, der er langt vigtigere, mener han.

Lige til at spise, Price: Tv-kokken har fået en kæreste

– Denne her serie tror på samtale. Uanset hvilke guder vi tror på, eller om vi ikke er troende, så skal vi stadig tale sammen. For hvis vi taler sammen, så slår vi ikke hinanden ihjel, og så kan det være, vi overlever dette liv, så vi kan få lov at se det evige, siger Adam Price.

Størstedelen af danskerne er medlem af folkekirken

I følge kirkeministeriets seneste optælling fra januar 2017, er ikke mindre end 75,9 procent af danskerne medlem af folkekirken.

Alligevel er religion og tro ofte et privat anliggende, som vi ikke taler særlig meget med hinanden om.

– Når man spørger folk, om de tror på gud, så er det et voldsomt intimt spørgsmål, og der er kun 10-15 procent, der tør svare ja.

– Men hvis man breder spørgsmålet ud og spørger, hvem der tror på noget mere mellem himmel og jord, der ikke lader sig bevise, så flyver hænderne op igen. Og hvad er forskellen? Det er jo alt sammen tro, siger Adam Price.

Selv om “Herrens veje” drejer sig om præstefamilien Krogh med Lars Mikkelsen i rollen som patriarken, så er det ikke kun kristendom, der har været samtaleemnet for seriens tilblivelse.

– Vi har haft en fantastisk research, der har været et utal af præster i alle afarter af den danske folkekirke i vores forfatterrum. Vi har mødtes med imamer og eksperter i jødedom og buddhister og mystikere, fortæller Adam Price, der især har været drevet af sin egen nysgerrighed, da han skrev manuskriptet til serien.

Fascineret af tro

Selv siger han, at han er voldsomt fascineret af tro.

– Det er et af de mest interessante emner overhovedet. Det er dybt fascinerede, når mennesker er motiverede af tro, af noget der ikke kan måles og vejes. Og alligevel er det så stærk en følelse, at den kan bestemme, hvordan vi tolker vores egen tilværelse og vores vej igennem den, siger han.

Vildt: Endnu en TV-succes solgt til udlandet

Tredje afsnit af “Herrens veje” bliver sendt på søndag klokken 20 på DR1.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu