Hertuginde hylder jamaicansk stjerneforfatter

onsdag d. 14. oktober 2015 kl: 14. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Det var tredje gang hertuginde Camilla af Cornwall uddelte Bookerprisen.

Det var tredje gang hertuginde Camilla af Cornwall uddelte Bookerprisen. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

Hertuginde Camilla af Cornwall overrakte “Man Booker”-prisen til den første jamaicaner nogensinde.

Tirsdag overrakte en velklædt hertuginde Camilla af Cornwall den prestigefulde litteraturpris Man Booker Prize også kaldet Bookerprisen. Vinderen blev forfatteren Marlon James, som nu kan kalde sig den første jamaicaner, der har vundet den ærefulde bogpris.

Taknemmelig hertuginde jubler over opbakning

44-årige Marlon James vandt for romanen “A Brief History of Seven Killings”, som er inspireret af et mordforsøg på reggaelegenden Bob Marley i 1976.

– Bogen er overraskende i sin variation over stemmer og registre, der strækker sig fra gadens banderetorik til Johannes’ Åbenbaring, udtaler forfatter Michael Wood, som var medlem af den fem mand store jury, ifølge The Daily Mail.

Hertuginde holdt tale

Hertuginde Camilla holdt tale for de fremmødte, før hun for tredje gang uddelte litteraturprisen. Hertuginden er kendt for sit engagement i udbredelsen af litteratur til den yngre generation. Blandt andet er hun protektor for en række organisationer, som kæmper for at fremme læsefærdigheder hos unge.

Bob Marley-romanen er den jamaicanske forfatters fjerde værk, og den har fået stor anerkendelse fra anmelderne.

– Det var som en genindspilning af Quentin Tarantinos “The Harder They Come”, men med soundtrack af Bob Marley og manuskript af Oliver Stone og William Faulkner, lød nogle af ordene om romanen i New York Times.

Kontroversiel hertuginde fylder 70 år

Bookerprisen er tidligere gået til blandt andre Salman Rushdie og J.M. Coetzee.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu