Hertuginde i tårer over ofre for hustruvold

torsdag d. 28. januar 2016 kl: 12. 30 Af: Ritzau Fokus

Den britiske hertuginde Camilla brød ud i tårer under et besøg, hvor ofre for hustruvold delte deres personlige historier.

Den britiske hertuginde Camilla af Cornwall, der er gift med prins Charles, blev dybt berørt over de personlige fortællinger om hustruvold.

Den britiske hertuginde Camilla af Cornwall, der er gift med prins Charles, blev dybt berørt over de personlige fortællinger om hustruvold. Foto: William West/AP

Hertuginde Camilla af Cornwall kunne ikke holde tårerne tilbage, da hun onsdag hørte en række personlige historier om kvindevold direkte fra de berørte ofre og pårørende, skriver magasinet Hello!

Kvinderne var mødt op som en del af et arrangement med fokus på hustruvold, som organisationen SafeLives holdt i det sydøstlige London. De tragiske fortællinger fik den 68-årige hertuginde til at love, at hun vil gøre alt, hvad der står i hendes magt, for at hjælpe.

Taknemmelig hertuginde jubler over opbakning

– Det er så vigtigt, at kvinder som jer råber op, ellers bliver det bare fortiet, sagde hertuginden ifølge Hello!

Det var særligt kvinden Diana Parkes rørende historie, der fik øjnene til at løbe over for hertuginden. Diana Parkes’ datter Joanna Brown blev dræbt af sin voldelige mand i 2010.

– Endnu en enormt modig kvinde. Historier som denne skal fortælles offentligt, ellers bliver hustruvold et tabu, sagde hertuginde Camilla til Diana Parkes.

Bankede konen til døde

I 2011 blev British Airways-piloten Robert Brown idømt 26 års fængsel for drabet på sin 46-årige kone, Joanna Brown. I et anfald af raseri bankede han hende til døde med en hammer.

– Jeg mistede bare besindelsen. Jeg gik amok, og det var det. Jeg sprang i luften, og det næste, jeg husker, er, at jeg stod bøjet over Jo, og der var blod over det hele, fortalte Robert Brown om drabet ifølge The Guardian.

Den dengang 47-årige brite smed liget ind i sin Volvo og kørte så til haven Windsor Great Park ved det kongelige slot Windsor Castle, hvor han begravede sin kone.

Efter de alvorlige historier gjorde hertuginden det klart, at hun vil gøre sit for at hjælpe velgørenhedsorganisationen.

Kontroversiel hertuginde fylder 70 år

Se billederne hos Hello! her: http://www.hellomagazine.com/royalty/2016012729505/camilla-duchess-of-cornwall-tears-for-domestic-abuse-victims/

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu