Høvding giver kronprinsesse sprællevende gave

torsdag d. 28. april 2016 kl: 18. 00 Af: Ritzau Fokus

En høvding i afrikanske Burkina Faso har skænket Kronprinsesse Mary en pelset gave med bankende hjerte.

Kronprinsesse Mary har fået en usædvanlig gave fra en lokal høvding ved en landsbyfest i Burkina Faso.

Kronprinsesse Mary har fået en usædvanlig gave fra en lokal høvding ved en landsbyfest i Burkina Faso. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Når kongelige rejser ud i verden er det en tradition, at de modtager gaver fra værtslandet som for eksempel tøj, tasker eller kunsthåndværk. Men under sit besøg i Burkina Faso har kronprinsesse Mary fået en gave, der ikke bliver nem at få gennem check-in i lufthavnen, når hun skal flyve hjem til Danmark.

En lokal høvding har nemlig skænket hende en levende ged, skriver Billed-Bladet. Og kronprinsessen blev henrykt over den varme velkomst i Burkina Faso, fortæller hun.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

– Vi har alle fået et rigtig positivt indtryk, og det er et stort privilegium at få lov at møde de her mennesker, siger kronprinsessen til Billed-Bladet.

Den pelsede gave blev overleveret under en landsbyfest i den lille by Kamsé, hvor kronprinsessen deltog sammen med den danske udenrigsminister Kristian Jensen. Også han modtog en fin bevinget gestus, der bliver svær at pakke ned i håndbagagen. Han kan nu kalde sig ejer af fire høns.

Kronprinsesse Mary i sorg

Under det to dage lange besøg i landet er kronprinsesse Marys fokus især rettet mod kvinder, hvis rettigheder hun er forkæmper for. Hun har blandt andet besøgt en sundhedsklinik, hvor der var stor glæde at spore hos hende og udenrigsministeren, da de talte med lokale mødre og fik lov at holde babyer.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu