Hollands konge er ikke alene: Disse royale er piloter

torsdag d. 18. maj 2017 kl: 12. 45 Af: Ritzau Fokus
Britain's Prince William and Prince Harry attend a Heads Together event to celebrate World Mental Health Day at County Hall in London, Prins Harry, Prins William
Det britiske kongehus kan også bryste sig af flere flyvekyndige prinser. Foto: STEFAN WERMUTH/Scanpix (Arkivfoto)

Den hollandske konge er blot én blandt flere royale, der har taget en uddannelse som pilot.

Hollands konge, Willem-Alexander, har torsdag skabt overskifter verden over, efter afsløringen af, at han i 21 år har fløjet regelmæssigt for det hollandske flyselskab KLM.

Men den flyvende hollandske konge er ikke alene om at være royal og samtidig i stand til at sidde med ansvaret i et cockpit.

Flyvekyndige prinser

Eksempelvis kan også det britiske kongehus bryste sig af flere flyvekyndige prinser.

Prins William har fløjet redningshelikopter for det britiske militær, og ind til januar 2017 har han arbejdet som ambulancepilot for den flyvende ambulancetjeneste.

Den tjans opgav han dog, fordi han fremover skal varetage flere royale forpligtelser, og fordi hans børn nu er blevet så store, at de savner deres far, når han er væk fra London.

Derfor lader royal familieforøgelse vente på sig

Også prins Williams yngre bror, prins Harry, har en uddannelse som pilot og har fløjet britiske militærfly i Afghanistan.

I februar 2015 besluttede han dog ikke at vende tilbage til luften i militærtjeneste. I stedet ville han hellige sig arbejdet med sårede soldater.

Prins Charles er også uddannet pilot

Glæden for arbejdet i de højere luftlag har de to prinser ikke fra fremmede. Også deres far, prins Charles, har en uddannelse som pilot.

Afsløring: Én ting gik galt til kongeligt bryllup

Efter eget ønske begyndte prins Charles i 1971 uddannelsen som helikopterpilot, som han færdiggjorde tre år senere.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu