Hollywood-diva ændrer vigtig iPhone-funktion

tirsdag d. 23. august 2016 kl: 12. 48 Af: Ritzau Fokus
Barbra Streisand, star of the new film
Ifølge Barbra Streisand udtalte Siri hendes efternavn med et skarpt s, der nærmest lød som et z. Foto: FRED PROUSER/Scanpix (Arkivfoto)

Barbra Streisand er blevet træt af, at funktionen Siri ikke kunne udtale hendes navn korrekt, så nu har hun klaget til Apples direktør.

Siri, ring til mor. Siri, hvor er nærmeste hæveautomat? Siri, hvem vandt en Oscar for bedste mandlige skuespiller i 1978?

Barbra Streisand fik klonet sin hund to gange

Det er spørgsmål og anvisninger, som alle iPhones’ personlige assistent, Siri, kan svare på eller hjælpe med. Men da denne assistent er en computer, bliver udtalelserne nogle gange en anelse mekaniske.

Det er skuespiller Barbra Streisand nu blevet træt af, og har derfor taget sagen i egen hånd. Siri udtalte nemlig skuespillerindens navn forkert.

Efternavn nærmest udtalt med et z

Ifølge Barbra Streisand udtalte Siri hendes efternavn med et skarpt s, der nærmest lød som et z.

– Det skal udtales som et blødt s. Ligesom med sandet på stranden, fortæller den Oscarvindende skuespillerinde til mediet Weekend Edition.

Ringede til Apple

Det ville hun ikke finde sig i og ringede derfor til producenten Apple, der står bag iPhone, og firmaets overordnede chef.

– Jeg ringede til Apples administrerende direktør, Tim Cook, og han indvilgede i at ændre Siris udtalelse af mit navn, uddyber den 74-årige Hollywood-legende.

Venter stadig i spænding

Selvom Tim Cook lovede, at han nok skulle ændre Siris udtalelse af skuespillerindens efternavn, venter Barbra Streisand stadig i spænding på at se, om det nu også kommer til at ske.

– Lad os se om det sker. Hvis det gør, så bliver jeg virkelig glad, griner “Funny Girl”-skuespillerinden.

Barbra Streisand har vundet to Oscar-statuetter for både film og musik, ligesom hun er den første kunstner, der har haft et album liggende på førstepladsen på USA’s hitliste mindst én gang hvert årti de seneste seks årtier.

Hollywood-darling tilbage på ikonisk scene

Den næste opdatering af telefonens styresystem, som Apple udgiver, skulle være klar den 30. september i år.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu