Hollywood-ikon: Godt mine forældre blev skilt

søndag d. 4. august 2013 kl: 13. 39 Af: Ritzau Fokus
 

Alexander Skarsgård, her fra filmen 'Disconnect', er aktuel i ny film. Foto: AP / POLFOTO

True Blood-stjerne drømmer om dansk instruktør

Alexander Skarsgård kommer ikke fra en helt normal familie. Han blev lykkeligt skilsmissebarn som voksen.

Hans far er én af Sveriges helt store skuespillere, han har syv mindre søskende, og så har han oplevet at blive skilsmissebarn i en alder af 31 år og storebror som 35-årig.

Alexander Skarsgård, der selv er strøget til tops på Hollywoods stjernehimmel som skuespiller med sin rolle i “True Blood”, er ikke fra en helt almindelig familie.

Han er ældste søn af skuespilleren Stellan Skarsgård, der har haft roller i film som “Good Will Hunting” og “Pirates of the Caribbean”. Men selvom hans far har været meget væk på optagelse, har han alligevel formået at skabe en stor og fasttømret familie.

Den står for 36-årige Alexander Skarsgård i skarp kontrast til rollen som Lincoln i filmen “What Maisie Knew”, der har premiere her hjemme torsdag den 1. august.

I filmen spiller han en bartender, der bliver hyret til at gifte sig med en kvinde. Hun ligger i bitter skilsmisse med sin mand, der for at få forældremyndigheden allerede har giftet sig med datterens barnepige. Mens de voksne slås, sidder datteren, den 6-årige Maisie, midt i det hele som vidne til en krig, hun ikke kan stoppe eller komme ud af.

– I filmen går forældrenes kamp ud over barnet, fordi de bliver så fokuserede på at såre hinanden, at de glemmer deres datter. Og det tror jeg ikke er unormalt, siger Alexander Skarsgård i et interview med Newspaq.

– Filmen har virkelig fået mig til at tænke. Jeg er jo ikke selv gift, men jeg har venner, der går igennem frygtelige skilsmisser og som har børn, og det har fået mig til at være mere opmærksom på de små i de situationer, siger han.

Selv er han også skilsmissebarn. Men hans forældre nåede at være gift i mange år, og Alexander Skarsgård var voksen, da de tog beslutningen.

– De blev skilt for syv år siden, og det var ret fredeligt, de er stadig gode venner og vi fejrer også alle sammen jul sammen, min mor og far og hans nye kone og alle børnene. Jeg er glad for, at de blev skilt. De var gift i 35 år, men det var det rette for dem at gøre, og i dag er de begge meget gladere, siger han.

Derfor er han ikke imod, at folk kan blive skilt. Han mener bare, at man skal tænke sig om.

– Selvfølgelig ville det være dejligt at leve i et samfund, hvor mere end 50 procent af gifte par blev sammen. Ligesom i Danmark er skilsmisseraten også rigtig høj i Sverige og i USA, siger Alexander Skarsgård, der i mange år har boet i Amerika.

– Vi lever i et samfund, hvor vi ikke længere har meget tålmodighed. Man kæmper ikke, man giver bare op, mener skuespilleren.

– Men samtidig skal man også tænke på, at i gamle dage blev folk ikke skilt, i stedet var de ulykkelige sammen i mange, mange år. Så det er godt, man kan blive skilt, men man skal ikke gøre det for tidligt. Kæmp for det, men hvis det ikke fungerer, så fungerer det jo ikke, siger han.

I filmen knytter Maisie, der bliver spillet af Onata Aprile, sig meget til Alexander Skarsgårds rolle, og de to spiller sammen i mange scener. Her kom det Skarsgård til gode, at han er vokset op i en stor familie med mange børn.

– Jeg har syv yngre søskende og 35 kusiner og fætre. Jeg er den ældste, så jeg har altid haft børn omkring mig, forklarer skuespilleren.

– Min yngste bror er kun knap et år gammel, så der har bare altid været børn i alle størrelser og aldre, når vi har haft familien samlet. Det tror jeg på en måde har hjulpet mig, for det er ikke fremmed for mig at være sammen med børn, det er jeg ret vant til, siger han og smiler.

True Blood-stjernen har oplevet bagsiden af berømmelsen

“What Maisie Knew” har også Julianne Moore og Steve Coogan på rollelisten.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu