Hollywood-skuespiller beundrer Danmark: -I kan være stolte

søndag d. 9. april 2017 kl: 20. 40 Af: Ritzau Fokus
Hollywood-skuespiller beundrer Danmark
Michael Wincott spiller overfor Thomas Bo Larsen. Foto: TV3.

Michael Wincott, der spiller med i Viaplays nye serie, "Veni Vidi Vici", beundrer danskernes uselviskhed.

Gennem sin karriere har Michael Wincott spillet over for Hollywood-veteraner som Anthony Hopkins, Ed Harris og Morgen Freeman.

Men den 59-årige Hollywood-skuespiller har også arbejdet sammen med mange skandinaviske stjerner og i særdeleshed danske.

I successerien “Westworld” medvirker han sammen med Sidse Babett Knudsen, og i den biografaktuelle science-fiction-film “Ghost in the Shell” spiller han side om side med skuespilleren Pilou Asbæk og den halvdanske Hollywood-skuespillerinde Scarlett Johansson.

Spillede over for Thomas Bo Larsen

Senest har Wincott spillet over for Thomas Bo Larsen i Viaplays nye dramaserie “Veni Vidi Vici”, og den canadiske skuespiller udtrykker stor beundring over det skandinaviske filmset.

– Folk var bemærkelsesværdige, og det var meget inspirerende. Alle – og jeg mener virkelig alle – var så søde og så gode mennesker, at de gjorde dagene meget humane, siger han.

– Hovedsageligt føltes det som om, vi alle sammen boede i det samme hus, beskriver Michael Wincott.

Stort indtryk på Winscott

Det er ikke kun professionelt, men i særdeleshed også personligt, at Skandinavien og Danmark har gjort meget stort indtryk på Hollywood-skuespilleren, der er i Danmark i forbindelse med gallapremieren på serien.

– Jeg ved ikke, hvornår jeg tager hjem, men jeg vil ikke af sted så hurtigt. Der er noget meget særligt her, siger han.

– Jeg føler mig ikke skræmt, eller som om jeg er i et hamsterhjul. Tingene er ikke drevet af frygt. Det føles, som om at folk virkelig bekymrer sig om hinanden. Det kan I være stolte af, fastslår skuespilleren.

I “Veni Vidi Vici” spiller Thomas Bo Larsen den fallerede filminstruktør Karsten Daugaard, der bliver nødt til at tage et job på sin svigerfars svinefarm for at få økonomien til at glide.

Men da Daugaards gamle kammerat tilbyder ham et job bag kameraet igen – nu på pornofilm – siger han noget modvilligt ja og begynder sit nye arbejde – og dobbeltliv – på “Fabrikken”.

Her kommer Daugaard blandt andre til at arbejde tæt sammen med den transkønnede Georgina, der spilles af Michael Wincott.

“Veni Vidi Vici” får premiere på Viaplay den 13. april.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu