Megastjerner viser støtte til mobbeoffer

tirsdag d. 12. december 2017 kl: 10. 15 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

En video af en dreng, som bliver mobbet i skolen, er blevet set over 22 millioner gange i løbet af få dage. Men der stilles også spørgsmålstegn ved moderens reelle hensigter i sagen.

En video af en amerikansk dreng ved navn Keaton Jones, der grådkvalt og med tårer løbende ned ad sine kinder fortæller om at blive mobbet i skolen, er gået viralt, efter at drengens mor fredag delte den på Facebook.

Videoen er på kort tid blevet set flere end 22 millioner gange og delt flere end 440.000 gange på sociale medier.

Masser af megastjerner viser støtte til mobbeoffer – blandt andre Justin Bieber, Donald Trump, Mark Hamill og Snoop Doog.

Keaton Jones’ mor, Kimberley Jones, skriver i opslaget, at hendes søn selv bad hende om at dele videoen, efter hun havde hentet ham tidligt fra skole, fordi han ikke turde at gå til frokost.

Hvorfor gør de det her?

– Bare af nysgerrighed – hvorfor mobber de? Hvad er meningen med det? Det er ikke okay, siger den grædende dreng i videoen.

Du kan se videoen her – artiklen fortsætter under indslaget:– De gør nar af min næse, de kalder mig grim og siger, at jeg ingen venner har. De hælder mælk på mig, putter skinke ned i min trøje og kaster brød på mig, siger han.

Terrorplaner mod Bieber-koncert: Ung teenager dømt

– Folk, der er anderledes, behøver ikke at blive kritiseret for det. Det er ikke deres skyld.

Keaton Jones, der bor i Knoxville, Tennessee, har efterfølgende modtaget overvældende opbakning på sociale medier fra nogle af de allerstørste navne i Hollywood, musikere og sportsstjerner.

Massiv opbakning til drengen

– Lille mand, du har en ven for livet i mig. Kontakt mig i en direkte besked, skriver rapperen Snoop Dogg på Instagram.

– Keaton! Spild ikke tid med at tænke over, hvorfor en mobber kan være så ondskabsfuld. De er sørgelige mennesker, der tror, at de selv får det bedre, hvis de sårer andre. Det er kun fordi, de ikke kan lide sig selv, skriver Luke Skywalker-skuespilleren Mark Hamill fra “Star Wars” på Twitter.

Samtidig er Keaton Jones blandt andet blevet inviteret til en filmpremiere i Los Angeles næste år og til fodboldholdet Tennessee Titans’ kamp den 31. december.

Var ikke opmærksom på det

Inspektøren på Jones’ skole, Greg Clay, siger til den lokale avis Knoxville Sentinel, at han ikke var opmærksom på mobningen.

– Jeg kan ikke fortælle, hvad der er blevet gjort af tiltag, men jeg kan fortælle, at der er blevet taget hånd om børnene, siger han.

Trods forebyggelseskampagner svarer 40 procent af de adspurgte amerikanske skoleelever i en undersøgelse fra juni, at de er blevet mobbet i skolen.

Kritik af moderens hensigter

Men der er også kritiske røster over for moderens reelle hensigt – og om hvor vidt det handler om at skaffe lidt kapital.

Det skriver Daily Mail i en længere artikel omkring sagen.

MMA-stjernen Joe Schilling har således tilbud Keaton Jones at komme gratis ind til en MMA-kamp – men det er blevet afvist.

– Da jeg tilbød dette over for Kimberley Jones afslog hun og sagde, at hun kun var interesseret i penge, skriver Joe Schilling på Twitter.

Anklages for at tænke på penge

Ifølge artiklen er der nu opstået usikkerhed om, hvor vidt det er den “rigtige” Kimberley Jones, som Schilling har kommunikeret med.

Ikke desto mindre har sagen fået medierne til at grave i mor Jones’ fortid.

Skiferie med strejf af kendte og royale

Og mistanken om, at hendes motiv er penge, har fået mange til at fortryde deres indbetalinger til hendes indsamling.

I mellemtiden har flere kendis-personer givet udtryk for deres støtte til Keaton Jones.

Del din kommentar

Forsiden lige nu