Søren Ryge taler ud efter grov anklage

Søren Ryge har undskyldt og beklaget sine beskrivelser af en 30 år gammel episode ved en kendt frisør i Aarhus. Det samme gør hans arbejdsgiver, Politiken

Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie: TV 2 Østjylland

Frisør Per Knudsen var målløs, da han læste Politiken Søndag. Her kunne han se sig selv beskrevet i Søren Ryges bagsideklumme om en 30 år gammel episode i sin frisørsalon 'Hos Per' i Aarhus.

En beskrivelse, Per Knudsen bestemt ikke var enig i. Faktisk var han rystet og rasende, fortæller han.

- Jeg synes, det var groft, og det var tæt på at være krænkende, siger Per Knudsen til TV2 ØSTJYLLAND.

-Rykkede tættere på

I klummen skriver Søren Ryge blandt andet, at han blev placeret i en lædersofa for at vente på sin tur. Her sætter en mand, der angiveligt er Per Knudsen sig ved siden af ham.

'Lidt efter kom en smuk og venlig mand hen til mig, hilste overstrømmende og satte sig ved siden af mig. »Jeg hedder Per, og nu skal vi snakke om, hvilken frisure du vil have, sagde han. Og så bladrede vi i diverse farvestrålende blade med hundreder af smukke mænd, mens Per rykkede nærmere og nærmere, til sidst helt tæt, og jeg blev både rådvild og lidt forlegen, for han rørte kærligt min hånd og klappede mit lår, og den slags havde jeg altså aldrig oplevet før. Jeg blev klippet af Per, nydeligt,' skriver han.

Grundløst og homofobisk

Klummen handler egentlig om Søren Ryges forhold til at blive klippet generelt, men beskrivelsen af besøget hos Per Knudsen, der fandt sted for 30 år siden, stikker ud.

Politiken skriver torsdag, at de beklager at have bragt klummen, der ifølge dem grundløst og i en homofobisk tone anklager Per Knudsen for at have gjort tilnærmelser til Søren Ryge.

Det sker, efter Per Knudsen har rettet henvendelse til Politiken. Han nægter, at han nogensinde har optrådt, som Søren Ryge beskriver.

Beklager udtalelser

- Jeg bliver indigneret og chokeret over, at man kan hænge en mand ud med navns nævnelse, siger Per Knudsen, der i øvrigt er heteroseksuel.

- Han taler ned til min dømmekraft i den klumme, og så er det i øvrigt et falsum, siger Per Knudsen.

Han har også rettet henvendelse til Søren Ryge, der beklager, at han har skrevet ting i sin klumme, der er forkert. Det var nemlig ikke Per Knudsen, der satte sig ved siden af Søren Ryge dengang. Det erkender den kendte tv-vært selv.

Brød sig ikke om det

- Jeg kan gøre det meget kort. Der er fem-ti linjer om mine oplevelser hos Per for 30 år siden. Jeg har lavet en fejl. Den er ikke længere, siger Søren Ryge til TV2 ØSTJYLLAND.

Per Knudsen ønsker ikke at gå videre med sagen, men Søren Ryge fastholder, at en mandlig ansat satte sig tæt op ad ham, og det var ikke en oplevelse, han brød sig om.

- Hvis nogen vil skælde mig ud over, at jeg for 30 år siden ikke brød mig om, at der var en anden mand, der satte sig for tæt på mig, så må de gøre det.

Afviser homofobi

Han afviser at være homofob eller at have noget imod homoseksuelle generelt.

- Det er da klart. Men jeg skriver om noget, der foregik for 30 år siden. Og at jeg dengang ikke brød mig om, at der pludselig var en mand, der satte sig tæt på mig, og kom tættere og tættere på, hvad vil du kalde det? siger han.

Søren Ryge forstår ikke, hvorfor hans arbejdsgiver har fundet det nødvendigt at beklage hans klumme. Han havde på forhånd spurgt sin redaktør, om beskrivelsen ville give ballade.

Har undskyldt

- Jeg tænker, at det havde de ikke behøvet at gøre efter min mening, for jeg har skrevet med Per om det. Men det er ikke noget, jeg bestemmer. Jeg har fornærmet Per, og det har jeg sagt undskyld for mange gange.

- Det er fuldstændig blæst op. Totalt, siger Søren Ryge.

Begge parter fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at sagen slutter her for begge parter.

Søren ryge bliver anklaget for homofobi, eftersom han i en klumme har beskrevet et frisørbesøg.
Søren ryge bliver anklaget for homofobi, eftersom han i en klumme har beskrevet et frisørbesøg.
Powered by Labrador CMS