Hr. Skæg som musicalstjerne: – Mit familieliv lider

onsdag d. 22. november 2017 kl: 19. 02 Af: Ritzau Fokus

Efter 10 år som Hr. Skæg springer Mikkel Lomborg ud som musicalstjerne i Tivoli, men det går ud over familien.

Når der i denne uge er premiere på Tivolis opsætning af musicalen “Elf”, er det blandt andet med Mikkel Lomborg på rollelisten.

Det er første gang, manden, mange børn kender som Hr. Skæg, springer ud i sådan en opgave.

– Det er ret vildt efter 10 år som Hr. Skæg at få lov og komme ud og blafre lidt med ørerne, siger Mikkel Lomborg.

Stor udfordring

Helt nemt har det dog ikke været for ham at lægge sit alterego som skægprydet børnevært på hylden.

– Det har været langt sværere, end jeg havde regnet med. Jeg har hoppet rundt og været Hr. Skæg i ti år, så jeg kender rollen ud og ind. Så meget at det er blevet en del af min personlighed. At gå ind i en helt anden rolle, det har været en stor udfordring, erkender han.

I musicalen spiller han “et livsbittert pernittengryn” – altså en rolle, der er stik modsat den evigglade Hr. Skæg.

Den største udfordring har dog været de mange dansetrin, han har skullet lære.

– Jeg havde en klar idé om, at det ville jeg bare være rigtig god til, for jeg elsker dans. Vi har jo også danset meget i Cirkus Summarum, men det her er bare et helt andet niveau.

Endelig jul: Sådan fejrer danske kendte juleaften

– Jeg var meget bekymret i starten, sådan helt deprimeret og skræmt efter den første uge. Jeg gik hjem og tænkte “Kan jeg overhovedet det her? Kan det overhovedet gå?”, fortæller Mikkel Lomborg, der i løbet af de seneste uger dog har fået den rette kontrol over fødderne.

Gallapremiere i denne uge

Den seneste halvanden måned har han haft prøver, og når musicalen holder gallapremiere torsdag, er det startskuddet til en endnu mere travl måned for skuespilleren.

Og selv om han nyder sin nye tjans, så er det ikke uden et stik af dårlig samvittighed over for sin kone og børn.

– Mit familieliv lider under denne her tjans. Og det er endda første jul, hvor min datter er stor nok til at kunne opleve julen sådan for alvor, siger Mikkel Lomborg, der har en bonusdatter på elleve og en datter på fire år.

– Derfor er det ikke uden hjertesuk, for jeg synes, det er en høj pris at betale. Og hvad får jeg igen? Ussel mammon. Og så et betydningsfuldt karriereskridt, som man nok ikke skal kimse af, siger Mikkel Lomborg og fremhæver det absurde i situationen.

– Ironien er, at forestillingen “Elf” netop handler om en far, der ikke har tid til at holde jul med sin familie, siger han.

Hr. Skægs jul: -Dette var min bedste julegave

“Elf” har også Tommy Kenter og Christiane Schaumburg-Müller på rollelisten.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu