Instruerede hitfilm der førte en hel serie med sig: Nu er han død

onsdag d. 17. januar 2018 kl: 10. 18 Af: Peter Koch

Han stod bag den første Politiskolen.

Filminstruktøren Hugh Wilson er død, 74 år gammel. Det skriver Newsplex.com.

Amerikanske medier hylder ham først og fremmest for at have skabt sitcom-serien WKRP in Cincinnati, der over fire sæsoner opnåede både hæder og succes blandt anmeldere og fans.

Blandt den danske befolkning er han måske bedre kendt for at have instrueret den første Politiskolen-film, der havde premiere i 1984.

Komedien endte med at blive den første i en serie på hele syv film, og i den første film følger man livet blandt eleverne på en politiskole i USA.

Sagde nej til Politiskolen

Det komiske element var, at de mange elever kom ind på uddannelsen uden at have de forudsætninger, der normalt var et krav at besidde for at kunne blive betjent.

Byens borgmester havde dog lempet kravene en hel del for at give plads til flere rekrutter.

Filmen blev en kommerciel succes, og den udkom i en tid, hvor andre film i biografen havde titler som Ghostbusters og Gremlins.

Anmelderne var ikke helt så glade for den, og instruktøren selv havde også takket nej til at lave filmen, da han fik den tilbudt første gang.

Præsident er pludselig død

Det skriver britiske Metro, der citerer fra et interivew, Hugh Wilson lavede med “Archive of American Television” i 2015.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

– Jeg modtog et manuskript, der var det rene bras. Jeg fortalte min agent, at jeg på ingen måde var interesseret i filmen. Min agent sagde, at jeg kunne få lov til at skrive manuskriptet om og så instruere filmen. Det var en helt anden snak, sagde jeg til ham, lød det fra Hugh Wilson i 2015.

Hugh Wilson efterlader sig kone, fem børn og fire børnebørn.

Del din kommentar

Forsiden lige nu