Husker du Dahlgårds Tivoli? Her er familien i dag

lørdag d. 23. juni 2018 kl: 18. 02 Af: Peter Koch

De blev et hit på DR, og familien Dahlgård rejste i mange år rundt med deres tivoli. Men hvad laver de i 2018?

Husker du Dahlgårds Tivoli? Hvis du så TV i 1999, er der en god chance for, at navnet får en klokke til at ringe. Dahlgårds Tivoli var et vaskeægte omrejsende tivoli, og det var også en dokumentarserie på DR1, der blev sendt i 1999.

I serien følger man Leif Dahlgård, hans hustru og familie samt de mange ansatte, der var med til at drive værket, der var Dahlgårds Tivoli. Euroman skriver, at tivoliet er et overstået og dødt kapitel, men det betyder ikke, at Leif er færdig med at rejse landet rundt som handelsmand på danske markedspladser.

Scenen er en anden, det samme er forretningen, men han er der stadig. Euroman.dk har mødt ham og sønnen Palle. Virksomheden består nu af tre forskellige madboder, der findes på festivaler og markeder rundt omkring i Danmark.

Dahlgård uden Dahlgårds Tivoli

Euroman mødte Leif og Palle på Skive Festival, hvor de lavede pizzaer. De sælger to slags, og hvor idéen til boden var Leifs, så kom det sidste skub i retning af at realisere planerne fra en anden.

”Jeg havde en idé om at lave en pizzabod, og så talte jeg med en rumænerpige, der sagde, at tomatsaucen skal du lave sår’n og sår’n og sår’n. Hun vidste lige præcis, hvordan den skulle smage, for hun har været i Italien,” siger Leif til Euroman.

Ifølge Euroman havde Dahlgårds Tivoli 45 mand ansat, da virksomheden var størst, men finanskrisen kom og gik, og i 2012 lukkede Dahlgårds Tivoli, som vi kender det. Men som man kan læse hos Euroman, betyder det langt fra, at Leif Dahlgård har forladt manegen, der er danske markedspladser.

Han har bare skiftet forretningen ud, og man kan stadig handle med ham. Nu er det bare ikke en tur i karussellerne, han sælger, men derimod et pizzaslice med skinke eller pepperoni.

”Folk kan ikke bestemme sig, hvis der er for mange pizzaer at vælge imellem. Det er meget lettere med kun to,” siger Leif til Euroman.

Du kan læse reportagen og få hele historien om Dahlgårds Tivoli, inklusive op- og nedture, hos Euroman.

Hvis du vil se eller gense DRs legendariske TV-serie, ligger den til gratis skue HER.

Del din kommentar

Forsiden lige nu

Mest læste

Mest sete gallerier