Husker du drengen fra den legendariske banjo-scene? Sådan blev han genopdaget

fredag d. 7. september 2018 kl: 13. 42 Af: Matias Mortensen

En helt almindelig sydstatsdreng fik en ikonisk rolle i Burt Reynolds gennembrudsfilm.

Torsdag døde Burt Reynolds. Den amerikanske filmstjerne fik sit store gennembrud i 1972 i filmen Deliverance om fire forstadsmænds dramatiske kanotur i det landlige Georgia.

Dansk filmhit bliver til musical: Satser på international succes

En anden person fik sig også en ikonisk rolle i denne film. Det var en helt almindelig dreng fra lokalområdet, der blev valgt til at spille med i en enkelt scene på grund af hans noget aparte udseende.

Det er en scene, der går under navnet Dueling Banjos, og den er endt med at blive mere berømt end selve filmen. I scenen sidder drengen med en banjo, og der opstår en duel, med en af de fire hovedpersoner, som spiller på en guitar.

Banjodrengen blev dermed berømt, men på trods af, at han ligesom Burt Reynolds fik et gennembrud med filmen, blev det aldrig en større filmkarriere. Flere medier har igennem tiden opsøgt drengen, der var 15 år gammel, da scenen blev indspillet.

Hans navn er Billy Redden, og han blev genopdaget for første gang i 2003, da filminstruktøren Tim Burton opsporede ham og fik ham med som banjomand i en kort sekvens i filmen Big Fish. Billy Redden arbejdede dengang på en café, og han fik senere job i en Wallmart-butik.

Billy Redden har afsløret, at det ikke var ham selv, der spillede banjo i den legendariske scene. Faktisk var han ikke god nok til at imitere, så instruktøren fik en anden dreng til at sidde bag ved og stikke den ene arm igennem Billy Reddens ærme, så det lignede, at det var hans hånd, for at få banjoklamperiet til at se overbevisende nok ud.

Billy Redden har også afsløret, at han ikke brød sig særligt meget om Burt Reynolds. Han mente, at filmstjernen fik folk fra Billy Reddens lokalområde til at fremstå som dumme og snævertsynede.

Her er det danske Oscar-bud: Ikke noget let valg

Du kan se banjo-scenen her og et interview med Billy Redden her

Kilder: Uproxx.com , The New Yorker

Del din kommentar

Forsiden lige nu