Husker du Frederik og Marys bryllup?

mandag d. 29. juli 2013 kl: 12. 19 Af: Kendte.dk NY
 
Kronprins Frederik og Mary har nu været gift i snart et årti. Foto: AP Photo//Soren Andersson / POLFOTO

Kronprins Frederik og Mary har nu været gift i snart et årti. Foto: AP Photo//Soren Andersson / POLFOTO

Det er nu over 9 år siden at vores Kronprins fik sin prinsesse i Vor Frue kirke i København. Det var en stor dag, og en tydeligt rørt Kronprins der sagde ja til sin kone.

Her har vi samlet et lille sammendrag af de festlige begivenheder som H.K.H Kronprins Frederik og H.K.H Kronprinssese Mary Donaldson oplevede på deres store dag den 14 Maj 2004.

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

Klokken 16:46 sagde først den ene, og så den anden ja i Københavns Domkirke. Danmark havde fået sin nye kronprinsesse, og Frederik havde fået sin Mary.

Hyldet af 100.000 mennesker

Efter vielsen gik turen igennem Københavns gader, hvor omkring 100.000 mennesker havde taget opstilling langs ruten for at hylde parret.

Da parret endelig kom frem på balkonen på Amalienborg, blev de hyldet af flere end 20.000 mennesker. Der blev vinket med både det danske og det australske flag.

Bryllupsfesten på Fredensborg Slot kom igang en smule forsinket, fordi brudeparrets afgang fra Amalienborg blev udsat.

Taler en hyldest til Mary

Velkomsttalen blev holdt af prins Henrik, der bød sin nye svigerdatter varmt velkommen i familien. Det samme gjorde dronning Margrethe, der var næste taler:

– Dit lyse sind kaster lys over din færden, sagde dronning Margrethe.

Brudens far, John Donaldson, fik taget til at lette, da han sammelignede mødet mellem Frederik og Mary med skotternes møde med vikingerne 800 år tidligere.

Kronprinsen holdt en rørende tale. Han erklærede sin kærlighed til Mary, og de afsluttende ord i talen fik tårerne frem hos kronprinsesse Mary.

Brudevalsen blev lige nået

Selv om middagen var forsinket nåede de mange gæster og parret at rykke ind i Kuppelsalen kort før midnat, hvor der skulle danses.

Som traditionen er i Danmark, blev valsen danset til Niels W. Gades melodi fra August Bournonvilles “Et Folkesagn”.

Aftenen sluttede officielt med et stort, smukt og meget romantisk fyrværkeri. Det oplyste himlen over Fredensborg Slot i røde, hvide og blå farver. Farverne i det danske og australske flag.

Derefter fulgte bryllupskage, underholdning og natmad.

Efter smertefuld lidelse: Her er Frederiks første opgaver

Alt i alt en fantastisk dag for de to kommende regenter. Vi på kendte.dk glæder os hver dag til at høre om de danske royale, og vi håber du nød en tur ned af mindernes landevej med denne artikel.

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu