Hvad laver Prinsesse Marie her? Går i legendes fodspor

fredag d. 15. juni 2018 kl: 18. 28 Af: Peter Koch

Prinsessen er protektor for Folkekirkens Nødhjælp. Det sendte hende til Bornholm fredag.

Under Folkemødet på Bornholm fik gæsterne et unikt indblik i det arbejde, der går med at fjerne livsfarlige miner fra blandt andet DR Congo, Libanon, Libyen og Sydsudan. Folkekirkens Nødhjælp skriver i en pressemeddelelse, at H.K.H. Prinsesse Marie fredag eftermiddag stillede op iført minedragt og visir for at vise, hvordan man fjerner miner.

Gør som Prinsesse Marie og spar penge

Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011, og hun har blandt andet været i Cambodja og Etiopien og her fået indblik i det, Folkekirkens Nødhjælp arbejder med.

”Min position giver mig mulighed for skabe opmærksomhed om mennesker i nød og fortælle, at udviklingshjælp nytter. Jeg kan lide at have hjertet med i det, jeg gør. Og det har jeg her,” har prinsessen udtalt til Folkekirkens Nødhjælp.

Fokus på landminer

Folkekirkens Nødhjælp har valgt at hellige 2018 til at sætte fokus på de udfordringer, miner, klyngebomber og anden ueksploderet ammunition skaber for millioner af mennesker over hele verden, skriver Folkekirkens Nødhjælp i pressemeddelelsen.

Soldatertid lærte prins Joachim en vigtig ting

Prinsesse Marie er ikke den første prinsesse, der har sat fokus på det farlige arbejde, det er at fjerne landminer. Mens Prinsesse Diana levede, havde hun samme mærkesag, men noget tyder på, at det stadig er nødvendigt at have fokus på emnet.

Man kan i galleriet se, hvordan det så ud, da prinsessen iførte sig den vigtige og atypiske arbejdsuniform.

Del din kommentar

Forsiden lige nu