Her er reglerne: Sådan tiltaler man et medlem af Kongehuset

lørdag d. 11. august 2018 kl: 7. 36 Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Flere danskere - især journalister - i tidens løb kommet til at begå fejl, når de snakkede med et medlem af kongehuset. Der gælder nemlig helt særlige regler for, hvordan man skal omgås et medlem af den kongelige familie

Skulle man på noget tidspunkt være så heldig eller priviligeret at blive inviteret til selskab med kongeligt islæt, er det godt at vide, hvordan man skal omgås et medlem af den kongelige familie, så man ikke bliver i tvivl og spørger sig selv: Hvordan tiltaler man et medlem af kongehuset?

Mange er sikkert bekendt med reglen om, at man siger “De” og ikke “du” til et medlem af den kongelige familie – men i flere tilfælde er det ikke nok.

Der gælder nemlig helt særlige regler og etiketter, når det kommer til, hvordan man omtaler og tiltaler specifikke medlemmer af den kongelige familie.

Du kan se i galleriet ovenfor, hvilke særlige tiltaleformer der gælder for udvalgte medlemmer af den kongelige familie.

Hvordan tiltaler man et medlem af Kongehuset? Flere fejler

At reglerne for tiltale af medlemmer af kongefamilien er noget anderledes end den normalt ret frie omgangstone mellem danskere generelt, er også noget mange journalister kæmper med, når de skal interviewe Kongehusets medlemmer.

Kom indenfor på Rosenborg Slot

Der er således talrige eksempler på, at en journalist er kommet til at sige “du” og ikke “De” til de en af de kongelige.

Det kan af og til give morsomme eller pinlige situationer, da der også er stor forskel på, hvordan kongehusets medlemmer reagerer på, at journalister bryder etiketten.

Pludselig stod Frederik på scenen på Skanderborg: Sådan gik det til

Hvor kronprinsesse Mary for et par år siden blot smilende svarede på journalistens spørgsmål, da vedkommende kom til at sige du til hende ifølge Avisen.dk, var reaktionen noget anderledes fra dronningen, da det samme skete ved et pressemøde for Majestætens 75 års fødselsdag.

– Undskyld, nu skal jeg ikke være meget sippet, men jeg tror ikke, vi har gået i skole sammen. Jeg tror ikke, vi er dus, lød det således fra dronning Margrethe, da hun smilende, men dog temmelig bestemt satte journalisten på plads under det store pressemøde ifølge avisen.dk.

Del din kommentar

Forsiden lige nu