Hvorfor hedder det TV2 Lorry? Forklaringen er rigtig gammel

lørdag d. 16. juni 2018 kl: 18. 44 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hvorfor hedder det TV2 Lorry, når alle de andre regioner har navn efter dækningsområde?

Hvorfor hedder det TV2 Lorry? Det er et godt spørgsmål. I Jylland, på Fyn, på Bornholm og på det sydøstlige Sjælland har alle TV2s regionale stationer navne, der relaterer sig til dækningsområde. For eksempel dækker TV2 Østjylland det område, der hedder Østjylland. Logisk.

Men TV2 Lorry, der dækker Region Hovedstaden – Bornholm undtaget – samt det tidligere Roskilde amt, hedder altså ikke TV2 Hovedstaden. Så hvorfor hedder det TV2 Lorry? Det undrede vi os over her på redaktionen, og svaret er både ligetil og gammeldags.

Forklaringen skal nemlig findes i det kompleks, som TV2-stationen ejer og opererer fra Pile Allé midt på Frederiksberg.

Den gamle kro

Fuldkommen umuligt er det at svare på spørgsmålet uden at runde navnet Frederik Laurentius Feilberg. Han var en dansk journalist, der efter i en årrække at have frekventeret traktørstedet Café Chantant på Allégade pludselig overtog det i 1896.

Bibbi og Snif droppet af dommerne: - Det var megasjovt

Feilberg opkaldte stedet efter sig selv, og da han blev kaldt for Lorry Feilberg, ja, så gav navnet sig selv. I henholdsvis 1909 og 1913 etablerede han flere kabaret- og varietérestauranter i husene, der lå i nærheden, mens der i 1914 blev åbnet et teater kaldet Riddersalen.

Under mottoet “Festligt – folkeligt – fornøjeligt” blev der i årevis drevet festligt etablissement på adressen i Allégade, hvor sangerinder i stil med dem fra Bakken gav et nummer eller to. Efter tysk forbillede var der efterhånden en hel forlystelseslandsby.

Dødsstødet

Anden verdenskrig blev begyndelsen på enden for forlystelsesbyen, for i 1945 blev det i forbindelse med Schalburgtage jævnet med jorden. Efter genopførelsen blev det primært benyttet til familieudflugter.

Det endelige dødsstød kom med fjernsynet. Da det gjorde sit indtog, faldt Lorrys popularitet, og stedet gik i betalingsstandsning i 1977. Lorry Feilberg selv døde af sygdom i 1917.

Frederiksberg Kommune overtog formelt stedet, og det banede den spæde begyndelse for svaret på spørgsmålet “hvorfor hedder det TV2 Lorry?”

TV2 Lorry

Som mange andre af de regionale TV2-regioner er TV2 Lorry etableret i begyndelsen af 1990’erne. Faktisk så meget i begyndelsen, det kan lade sig gøre. 1. januar. I den forbindelse skulle der findes lokaler, og her ansås nogle af Lorrys bygninger, stadig ejet af Frederiksberg Kommune, som perfekte.

“TV blev stedets skæbne i mere end én forstand da TV2 Lorry rykkede ind i hele underetagen i 1989 og siden har har sendt de regionale udsendelser her fra”, skriver Lorry selv på sin hjemmeside.

Stationen dækker et område med cirka 1,9 millioner indbyggere, hvoraf cirka 1,63 millioner er i alderen 12 år og derover, og det gør TV2 Lorry til den regionalstation med størst mulige brugerflade.

Hvorfor reklameres der for dansk basketklub i amerikansk hitserie? Få forklaringen her

Det har skabt en forretning så solid, at TV2 Lorry i 1999 kunne købe komplekset af Frederiksberg Kommune.

Kilder: Slots- og Kulturstyrelsen, TV2 Lorry, Den Store Danske

Del din kommentar

Forsiden lige nu