I dag skal kronprinsen møde nogle helt særlige mennesker

fredag d. 17. august 2018 kl: 8. 01 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Prins Harry fra England har skabt en begivenhed, og den har dansk deltagelse.

I disse dage går Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik formodentlig og forbereder sig på et helt særligt besøg. Fredag den 17. august skal den kommende konge nemlig besøge en række helt særlige atleter i Vejen.

Dagen inden kronprinsens visit i Vejen samles nemlig de 25 danske deltagere ved årets Invictus Games til en sidste træningssamling, inden det for alvor går løs i den olympiske by i Sydney i slutningen af oktober.

Invictus Games er en helt særlig sportsbegivenhed, som er skabt af Prins Harry fra England, hvor ekssoldater såret på den ene eller anden måde i krig mødes og dyster i forskellige discipliner. Ganske som ved en olympiade.

Anerkendelsen

Veteranerne, der skal repræsentere Danmark, blev præsenteret på den australske ambassade i maj, og da var kronprinsen ligeledes til stede. Hos Forsvaret sætter man stor pris på anerkendelsen.

Majestæten inviterede inden for: Flere fik sagt mange tak

– Vi er på holdet rigtigt glade for, at Kronprinsen følger os, og at han kommer på træningssamlingen. Det betyder meget, at vi mærker den anerkendelse og opbakning fra Kongehuset. Og som vi har talt om på holdet, så er det fantastisk, at vi virkelig kan mærke Kronprinsens oprigtige interesse for projektet og for os veteraner i det hele taget, siger Kim Wilsborg, der er kaptajn for det danske hold, i en pressemeddelelse.

Kronprinsen vil i Vejen møde alle deltagerne og følge træningen i flere af disciplinerne, de 25 danske veteraner skal dyste i.

Prins Harrys lege

Kronprins Frederik er selv uddannet frømand. Prins Harry fra England, der er en af kræfterne bag Invictus Games, har også en solid militær karriere med udstationering i Afghanistan under bæltet.

I 2014 stiftede han så Invictus Games med det formål at give en mulighed for fysisk og psykisk skadede veteraner til at udfolde sig gennem sport.

Afsløringen om prinsesse ændrer alt

Legene indeholder i 2018 hele 11 discipliner. Bueskydning er især en vigtig del af arrangementet. Dertil er atletik, indendørs roning, Jaguar Land Rover Driving Challenge, styrkeløft, landevejscykling, sejlads, siddende volleyball, svømning, rullestolsbasket og rullestolsrugby.

Ifølge Kongehusets kalender vil kronprinsen deltage fra klokken 10 fredag.

Del din kommentar

Forsiden lige nu