Iben Hjejle genopliver erotisk lystspil

mandag d. 21. marts 2016 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus

Skuespillerinden Iben Hjejle skal spille overfor Dejan Cukic i komedieklassikeren "Privatliv", der byder på kønskamp anno 2016.

Iben Hjejle og Dejan Cukic skal prøve kræfter med en populær klassiker.

Iben Hjejle og Dejan Cukic skal prøve kræfter med en populær klassiker. Foto: Jans Bangsbo/Free

I Danmark var det Susse Wold og Bent Mejding, der først udødeliggjorde det klassiske, erotiske lystspil “Privatliv”, men forestillingen har gået sin sejrsgang over hele verden.

Nu skal skuespillerinden Iben Hjejle, der blandt andet er kendt fra “Dicte” og “Klovn” sammen skuespilleren Dejan Cukic prøve kræfter med forestillingen, der først spilles på Bremen Teater, og senere skal på turné rundt i landet.

Iben og Morten ramt af savn i dansefinale

– Det kommer til at slå gnister på scenen, når Iben Hjejle og Dejan Cukic mødes i nærkamp i Noël Cowards forrygende morsomme og sensuelle lystspil, “Privatliv”, lyder det i en pressemeddelelse, hvor det også afsløres, at det er instruktøren Peter Langdal, der skal sætte rammerne for forestillingen.

Komedie fra 1930

Komedien fra 1930 handler om ægteparret Amanda og Elyot, der hverken kan leve med eller uden hinanden, og for Iben Hjejle er det en gammel drøm, der bliver til virkelighed, når hun skal stå på scenen som Amanda:

– Jeg har altid syntes, at “Privatliv” er en vidunderlig komedie. Dialogen er bidende sarkastisk, og alle aspekter af parforholdet kommer i spil i dette klassiske stykke, som det kræver en del levet liv at løfte.

– Og nu, hvor både Dejan og jeg har høstet en masse dyrebare erfaringer både i showbiz og privatlivet, føler jeg virkelig, at vi er klar til at løfte arven og folde historien ud som en spiddende sjov teateraften, fortæller Iben Hjejle i pressemeddelelsen.

Ud over Iben Hjejle og Dejan Cukic byder forestillingen også på de unge stjerner, Cyron Melville og Sara Hjort Ditlevsen, i rollerne som de nye ægtefæller Victor og Sibyl.

Iben Hjejle tabte finalen: Her er hendes reaktion

“Privatliv” har premiere 14. oktober på Bremen Teater.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu