Iben Hjejle: -Mørke giver danske serier succes

lørdag d. 18. juni 2016 kl: 11. 44 Af: Ritzau Fokus
 

Den danske skuespillerinde Iben Hjejle giver sit bud på, hvorfor hun tror, at danske krimiserier har stor succes i udlandet.

På dansk tv er hun kendt som journalisten, der ofte kommer til at påtage sig rollen som efterforsker i de kriminalsager, hun dækker for en avis i Aarhus.

Iben og Morten ramt af savn i dansefinale

Siden den danske premiere i 2013 har serien med Iben Hjejle i titelrollen dog også fået succes i udlandet. Den er nemlig blevet solgt til flere andre lande, herunder England.

Hjejles forklaring på succes

I et nyt interview med det britiske medie Female First forklarer “Blinkende Lygter”-skuespillerinden hvorfor hun tror, at danske krimiserier også kan kapre seere udenfor landets grænser.

Hun mener blandt andet, at det danske vejrs grålige toner har en del af æren.

– Jeg tror, at det er de mørke sider, der appellerer til publikum verden over. I Danmark er der mørkt i syv måneder om året, så man kommer helt i “Gotham”-stemning, siger Iben Hjejle til Female First.

Kemien er fantastisk

Den mørke stemning fra “Batman”-filmenes univers kendetegner dog ikke de forhold, som har gjort sig gældende under indspilningen af “Dicte”.

Iben Hjejle tabte finalen: Her er hendes reaktion

– Kemien under optagelserne er fantastisk. Jeg har kendt min kollega Lars Brygmann i mange år, og vi har det altid den bedste tid sammen, siger Iben Hjejle til Female First.

Iben Hjejle er aktuel i tredje og sidste sæson af dramaserien “Dicte”, som vil blive vist på TV2 til efteråret.

Del din kommentar

Forsiden lige nu