Ibi Makienok: -Vildt vi ikke er gået fra hinanden endnu

søndag d. 5. marts 2017 kl: 13. 27 Af: Ritzau Fokus
20170302074919424_org
Tv-værten Ibi Makienok og fodboldspilleren Simon Makienok blev gift i 2014. Arkivfoto. Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Ibi Makienok blev i 2015 indlagt med dobbeltside nyresvigt, men hun og manden har klaret modgangen sammen.

I januar tog den danske tv-vært Ibi Makienok bladet fra munden og fortalte åbent om den sygdom, der ramte hende for mere end to år siden.

Den 29. januar 2015 blev den nu 42-årige tv-personligheds tilværelse brat vendt op og ned, da hun blev indlagt på Bispebjerg Hospital og senere Rigshospitalet i København med dobbeltsidet nyresvigt efter at have været voldsomt syg i længere tid.

Sygdom har tæret på hverdagen

Den voldsomme sygdom har tæret på hverdagslivet, og det har også været hårdt for ægteskabet. Det fortæller Ibi og Simon Makienok i det nye nummer af magasinet Alt for damerne.

– Jeg synes, at vi har tacklet modgangen ret flot, når man tænker på, at vi har oplevet noget af det værste, man kan opleve. At vi ikke er gået fra hinanden endnu, det er vildt. Den har været oppe at vende, siger hun og fortsætter:

– Jeg har sagt til ham: “Jeg kan godt forstå, hvis du ikke kan klare det her, for jeg er ikke sikker på, at jeg selv ville kunne”, siger Ibi Makienok i interviewet med magasinet.

Men Simon Makienok har aldrig gjort sig den overvejelse. Den 26-årige fodboldspiller fortæller i interviewet med Alt for damerne, at han aldrig har tvivlet på, at han vil gøre alt for at hjælpe sin berømte kone.

Da de giftede sig med hinanden i 2014, vidste han nemlig, at han ville være sammen med hende resten af livet.

Kronisk syg

Den tidligere Paradise-vært fortalte i første omgang om sin hårde periode og sin indlæggelse i et meget personligt indlæg på hjemmesiden Organdonation-ja-tak.dk. I dag er Ibi Makienok kronisk syg, og nogle dage har hun slet ikke energi til at komme ud af sengen.

Ibi Makienok i spidsen for nyt tv-program om stærke følelser

– Jeg lever hver dag med håbet om, at jeg får en okay dag. Nogle er bedre end andre – så kan jeg smile og cykle lidt, gå ture og endda hygge med vin og selskab – andre dage har jeg ikke sovet om natten – og har ingen energi, skrev hun dengang.

Samtidig delte hun et chokerende billede af sig selv med et meget hævet ansigt for at vise, hvor tydeligt sygdommen påvirkede hende fysisk.

Det fulde interview med Makienok-parret kan læses i det nye nummer af Alt For Damerne, der udkommer torsdag.

Se billedet af Ibi Makienok her:

Sygdomsplaget kendis: Jeg vil svede medicinen ud

Sådan kan man også have det. For præcis 2 år siden i januar 2015 blev jeg kørt på Rigshospitalet i en ambulance med dobbelt nyresvigt og med et kreatinintal på 700. Det skal ligge mellem 50 og 70 for kvinder. Det er ikke et tal der går ned hvis man får en sportsvand eller sidder i lotusstilling. Det ka man dø af. Alle affaldsstoffer løber tilbage i kroppen og forgifter dig langsomt. Så fik jeg en røvfuld medicin der skulle knuse mit immunforsvar og betændelser. Det ødelagde self mere end det. Nemlig alt det gode også. Og så ender man med at se ud som på billedet. Nemlig rigtig skidt. Men levende. Trods alt. Jeg var rædselsslagen for at miste mig selv og efterlade en lille dreng uden en mor. Hvis du er interesseret i at få et indblik i det at have en kronisk sygdom, at få en svedende lussing af livet, om organdonation og den vigtige debat der ligger i det – så gå ind på www.organdonation-ja-tak.dk – der får du den fulde historie. Vi skal passe på hinanden. 👐🏼🙌🏽❤️ #organdonationjatak #kronisksygdom #stillhere #insidecounts #nofilter #sick #cause #purpose PS : dette er ikke et medlidenhedstogt – Det er ren oplysning og "lad os se om vi ka hjælpe hinanden" 😘

A post shared by Ibi Makienok ⛓ (@planetibi) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu